Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 233 (5440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Avem peste 300 de ambulatorii, la care se adaugă cabinetele medicale individuale

Reţeaua medicală de specialitate din ambulatoriu cuprinde 293 de unităţi integrate spitalelor şi 24 din afara acestora, la care se adaugă cabinetele medicale individuale ale medicilor de specialitate, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"În ambulatoriile integrate ale spitalelor oferă servicii medicale atât medicii specialişti angajaţi pe ambulatoriu, cât şi medicii din spital. Având în vedere creşterea previzionată a fondurilor atât pentru ambulatoriu, cât şi pentru serviciile paraclinice, considerăm că va creşte interesul medicilor de a oferi mai multe servicii în ambulatoriul de specialitate. Acesta reprezintă atât ambulatoriul integrat al spitalului, unde sunt 293 de unităţi, ambulatoriul din afara spitalului, cu 24 de unităţi, cât şi cabinetele medicale individuale ale medicilor de specialitate", a spus Eugen Nicolăescu.

Ministrul a precizat că pacienţii pot ajunge în ambulatoriu cu trimitere de la medicul de familie sau direct.

"Există două modalităţi prin care pacientul poate ajunge în ambulatoriu. În primul rând, cu trimitere de la medicul de familie, dacă starea de sănătate a pacientului înregistrează complicaţii, iar competenţele medicului de familie sunt depăşite. În al doilea rând, se va defini o listă pentru anumite afecţiuni cronice pentru care pacientul va fi luat în evidenţă de medicul de specialist din ambulatoriu. În acest caz, el se va putea adresa direct acestui medic care l-a luat în evidenţă", a explicat ministrul Sănătăţii.

Nicolăescu a adăugat că în pachetul de bază se precizează că pentru alte probleme care nu au legătură cu afecţiunea pentru care a fost luat în evidenţă, pacientul va avea în continuare nevoie de recomandarea medicului de familie pentru a fi văzut de un specialist.

"Pacienţii bolnavi de cancer, care se află sub tratament, se pot adresa direct unui medic specialist din ambulatoriu, care îl va lua în evidenţă", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că, prin pachetul de bază, medicilor de familie li se dă posibilitatea să acorde o gamă mai largă de servicii, iar numărul serviciilor acordat în ambulatoriul de specialitate va creşte.

Pachetul de servicii medicale de bază este structurat pe mai multe capitole şi vizează medicina primară, de ambulatoriu şi de spital, dar şi asistenţa comunitară şi medicina dentară, stabilind serviciile de care beneficiază toţi cetăţenii, indiferent dacă sunt asiguraţi sau nu.

Printre reglementările pachetului se numără limitarea internărilor în spitalele publice, însă numai pentru acele cazuri care pot fi tratate în ambulatoriul de specialitate, în spitalizare de zi sau de către medicul de familie.

Pachetul de bază, al cărui proiect a fost lansat marţi de Ministerul Sănătăţii şi se află în dezbatere publică până la 1 noiembrie, este primul document de acest fel adaptat bugetului estimat pentru 2014, potrivit reprezentanţilor MS.

Realizarea pachetului este prevăzută în acordul cu Fondul Monetar Internaţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Avem peste 300 de ambulatorii, la care se adaugă cabinetele medicale individuale.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Avem peste 300 de ambulatorii, la care se adaugă cabinetele medicale individuale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei