Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 190 (5397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele CNAS: Trebuie stimulate administraţiile locale care investesc în sănătate

Administraţiile locale care derulează investiţii în infrastructura sanitară a unităţilor spitaliceşti pe care le au în subordine trebuie stimulate, prin contractele-cadru de finanţare a spitalelor, declară preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Cristian Buşoi.

Preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Cristian Buşoi, a declarat, vineri, la Oradea, că va discuta cu ministrul Sănătăţii despre posibilitatea stimulării administraţiilor locale care investesc în sănătate.

"Voi discuta cu domnul ministru Eugen Nicolăescu ca în anii următori să gândim în contractele-cadru de finanţare un mic bonus pentru acele unităţi sanitare care sunt susţinute de autorităţile locale în subordinea cărora se află. Atunci când o primărie sau un consiliu judeţean fac eforturi şi investesc din fonduri europene şi din bugetele proprii, este corect ca şi sistemul de asigurări de sănătate, Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, prin casele judeţene, să stimuleze aceste investiţii, să susţină printr-un sprijin financiar actul medical care se face în condiţii foarte bune. Şi cred că, găsind o astfel de modalitate, putem încuraja şi alte primării, şi alte consilii judeţene, să acorde mai multă atenţie sănătăţii, aşa cum în cazul Oradiei se întâmplă cu primăria", a declarat preşedintele CNAS, Cristian Buşoi.

Declaraţia a fost făcută după ce Buşoi a participat la inaugurarea Centrului de Intervenţie Cardio-Vasculară minim invazivă Viva Anima de la Spitalul Judeţean din Oradea, investiţie realizată de către Primăria Oradea în colaborare cu Universitatea din Debreţin (Ungaria) în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - România 2007 - 2013, în baza unui proiect în valoare de 2,029 milioane euro.

Din această sumă, 1,8 milioane euro a revenit municipiului Oradea, 1,76 milioane de euro reprezentând finanţare nerambursabilă, iar 36.032 de euro, contribuţie proprie a Primăriei.

Din aceşti bani, la etajul al doilea al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea a fost complet modernizată şi dotată cu echipamente de ultimă generaţie Secţia de Cardiologie, formată din noul Centru de Chirurgie Cardio-Vasculară minim invazivă şi un compartiment de terapie intensivă coronarieni, cu o capacitate de 12 paturi.

"Intenţia de realizare a acestui centru datează din 2007, dar proiectul a fost depus spre finanţare în 2009, iar acum este finalizat 100%, urmând ca din luna septembrie aici să facem toate tipurile de intervenţii cu două angiografe, inclusiv operaţii de by-pass şi pace-maker", a declarat managerul Spitalului Judeţean din Oradea, Gheorghe Carp.

Din luna septembrie, după darea în funcţiune a Centrului, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea va funcţiona şi o linie separată de gardă pentru Cardiologie intervenţională, pe lângă cea de Cardiologie clasică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele CNAS: Trebuie stimulate administraţiile locale care investesc în sănătate.
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele CNAS: Trebuie stimulate administraţiile locale care investesc în sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei