Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 190 (5397)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ofertă nepotrivită

Numeroase catedre din învăţământul sucevean au rămas neocupate, după şedinţele de repartizare a posturilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidaţii care au obţinut note peste 5 la examenul de titularizare, din acest an, au participat la începutul acestei săptămâni la şedinţele publice de distribuire a posturilor vacante pe perioadă determinată, respectiv posturile netitularizabile cu o viabilitate mai mică de patru ani. Şedinţele au avut loc la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava şi la Colegiul Tehnic „Al.I Cuza”, unităţi în cadrul cărora s-a susţinut şi examenul scris, în data de 30 iulie 2013.

254 de candidaţi care au obţinut note aparţinând intervalului 5-6,99 s-au prezentat la şedinţe pentru a-şi disputa unul dintre cele 527 de posturi netitularizabile.

Alături de candidaţii ce au bifat calificative ce nu le permite ocuparea unui post titularizabil, au participat la şedinţe şi 220 dintre profesorii care au obţinut minim 7 la examen, însă nu pot ocupa un post de profesor titular din lipsă de catedre, deşi ei întrunesc toate condiţiile legale. Cei cu note peste 7 au avut prioritate la ocuparea posturilor.

Deşi teoretic oferta de posturi a fost mai mare decât numărul candidaţilor, nu toţi cei care aspiră la o carieră didactică au ocupat o catedră în urma şedinţei.

Puţin peste 200 de candidaţi au fost încadraţi în învăţământul sucevean după cea de-a doua etapă de repartizare.

O serie de candidaţi au refuzat anumite posturi din cauza faptului că acestea sunt în cadrul unor şcoli din mediul rural, în zone izolate. Alţi candidaţi au refuzat să-şi adjudece un post în această sesiune din cauza costurilor navetei pe care ar fi trebuit să o facă pentru a ajunge la şcoala unde urmau să fie încadraţi. La decizia lor a contribuit şi refuzul unor administraţii locale de a deconta contravaloarea transportului.

Cei care vor fi suplinitori calificaţi în noul an şcolar vor încheia contracte de muncă pentru numai un an de zile cu unităţile şcolare.

Potrivit prof. Cristina Teodorovici, inspector adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, „au mai rămas posturi libere, acestea fiind reportate pentru şedinţele din 27, 28 sau 29 august. Unii candidaţi au refuzat posturi, alţii nu îndeplineau toate condiţiile de încadrare”.

Conform metodologiei pentru mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, în zilele de 27, 28 şi 29 august se va desfăşura repartizarea candidaţilor care au obţinut cel puţin media 5, rămaşi nerepartizaţi după concursul din sesiunea 2013, precum şi a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 5 şi care solicită angajare pe perioadă determinată în baza notelor de la concursul de titularizare din sesiunea 2012 sau la concursul din iulie 2011.

În şedinţele de repartizare a posturilor titularizabile au fost ocupate toate cele 133 de catedre pe perioadă nedeterminată.

 

Peste 16.000 de posturi ocupate în ţară

15.879 de posturi didactice pentru angajare pe perioadă determinată (suplinire) au fost repartizate candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 5, atât la proba scrisă din 30 iulie, cât şi la inspecţia specială. Dintre acestea, 8.132 de posturi (51,21%) au fost distribuite în mediul urban, iar 7.747 (48,79%) în mediul rural.

Din totalul celor 15.879 de posturi didactice repartizate pentru suplinire, 6.926 sunt posturi complete (3.767 în mediul urban şi 3.159 în mediul rural), iar 8.953 sunt posturi incomplete (3.980 în mediul urban şi 4.973 în mediul rural).
Cele mai multe posturi didactice complete au fost repartizate în judeţul Harghita – 85,71%, iar cele mai puţine, în judeţul Olt – 26,64%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numeroase catedre din învăţământul sucevean au rămas neocupate, după şedinţele de repartizare a posturilor.
 Vizualizări articol: 6322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Numeroase catedre din învăţământul sucevean au rămas neocupate, după şedinţele de repartizare a posturilor4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Afara cu Teodorovici!!! trimis de
(17 aug 2013, 11:37:41
Dati-o afara pe Teodorovici!Din cauza ei nu mai vin profesori in invatamantul sucevean.Nu stie decat sa tipe la oameni si sa-i ameninte.
2.   Pila lui Baisanu trimis de
(17 aug 2013, 13:01:50
Adevarul ca ar trebui schimbata.Multe magari a facut de cand e in inspectorat.A dat posturi numai cui a vrut ea,mai bine zis care a dat plicul mai gros..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei