Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 sep 2012 - Anul XVII, nr. 213 (5118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cariere, balastiere şi staţii de betoane, amendate de Garda de Mediu cu peste 580.000 de lei

Garda de Mediu a dat amenzi în valoare de peste 580.000 de lei în urma unor controale făcute la cariere, balastiere şi staţii de betoane, unele dintre acestea funcţionând fără autorizaţie de mediu sau permis de exploatare.

Comisariatele judeţene ale Gărzii Naţionale de Mediu au făcut, în perioada 29 august - 7 septembrie, 772 de controale la cariere, balastiere, staţii sortare-concasare, staţii betoane şi staţii de asfalt, luând măsuri şi aplicând sancţiuni acolo unde s-au constatat încălcări ale legislaţiei de mediu.

Inspectorii au dat 68 de sancţiuni, dintre care 42 au fost amenzi, în valoare totală de 584.000 de lei. De asemenea, a fost suspendată activitatea a patru agenţi economici, până la obţinerea actelor de reglementare, se arată într-un comunicat de presă de marţi al Gărzii Naţionale de Mediu.

În timpul controalelor au fost găsite unităţi care funcţionau fără autorizaţie de mediu sau permis de exploatare şi care nu au putut prezenta formularele de încărcare-descărcare pentru deşeurile predate spre valorificare.

Unii agenţii economici nu aveau personal desemnat să urmărească şi să asigure îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor.

 

Nereguli descoperite

Totodată, unii agenţi nu au putut face dovada depunerii în termenul legal a declaraţiilor privind obligaţiile la fondul pentru mediu pentru emisii de poluanţi în atmosferă, de la surse staţionare, conform prevederilor legale.

Inspectorii au mai găsit unităţi care depozitau necorespunzător anvelopele uzate, care nu aveau avizat planul de gestionare a deşeurilor sau care desfăşurau activitatea de extracţie a pietrişului şi nisipului în perimetru neautorizat.

Nedepunerea la termen a raportului de mediu conform autorizaţiei de mediu, depozitări necontrolate în balastiere, respectiv depozitări necontrolate de agregate minerale, deşeuri de diverse tipuri abandonate, nerespectarea obligaţiilor ce revin titularilor de activităţi de a se supune tuturor procedurilor şi cerinţelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător, necolectarea selectivă a deşeurile menajere şi reciclabile din incinta staţiei de sortare-spălare şi concasare agregate minerale de râu, degradarea terenurilor agricole sau a păşunilor din vecinătatea staţiei de sortare-spălare, depozitând nămol cu nisip, deşeuri din plastic şi deşeuri provenite din demolări de construcţii sunt alte nereguli găsite de inspectorii de la Garda de Mediu în cele zece zile de controale.

Verificările au fost dispuse de Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, Ovidiu Constantin Dăescu, în urma problemelor constatate după controalele realizate anterior şi nefinalizate cu măsuri şi sancţiuni, a precizat sursa citată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cariere, balastiere şi staţii de betoane, amendate de Garda de Mediu cu peste 580.000 de lei.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cariere, balastiere şi staţii de betoane, amendate de Garda de Mediu cu peste 580.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei