Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 sep 2012 - Anul XVII, nr. 212 (5117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noi proteste la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea

Peste 300 de angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au reluat protestele, ieri, în fata pavilionului administrativ al societăţii, ei cerând demisia liderului sindical Mihai Diculoiu, pe motiv că acesta nu le mai reprezintă interesele şi este "părtaş la prăbuşirea unităţii".

"Suntem nemulţumiţi de modul în care am fost trataţi de conducerea sindicatului. Acesta este un alt motiv de nemulţumire şi nu vom înceta protestele până când liderul sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu, nu-şi va prezenta demisia. El este complice la prăbuşirea unităţii şi trebuie să-şi dea demisia. De asemenea, suntem supăraţi pe răspunsurile Guvernului, nu avem încredere că situaţia se va rezolva", a spus unul dintre protestatari.

Protestul are loc în fata pavilonului administrativ al Combinatului Olchim, până la ora transmiterii acestei ştiri neînregistrându-se incidente.

Oamenii sunt conduşi la protest de Corneliu Cernev, pe care îl vor în locul lui Diculoiu la conducerea sindicatului.

Încă de săptămâna trecută o parte dintre salariaţii de la Oltchim au cerut demisia liderului sindical Mihai Diculoiu şi au întocmit un tabel cu semnături ale angajaţilor care susţin acest lucru. La un moment dat, salariaţii au cerut dizolvarea sindicatului şi formarea altuia, dar s-a renunţat la idee deoarece în cazul lichidării sindicatului angajaţii ar fi pierdut unele drepturi salariale prevăzute prin lege.

Liderul sindical Mihai Diculoiu susţine că nu va renunţa la funcţie şi că nu poate fi demis pe baza unui tabel cu 900 de semnături, în condiţiile în care statutul sindicatului impune două treimi din numărul membrilor de sindicat.

"Înţeleg nemulţumirea unora, dar nu îmi înaintez demisia şi nici nu am de gând să plec din această funcţie. Este un sindicat minoritar care încearcă să manipuleze oamenii, am înţeles că sunt 900 de semnături, dar eu pot fi demis cu două treimi din numărul membrilor de sindicat, deci peste 1.600 din cei 2.500. Nu voi demisiona şi sunt preşedinte al acestui sindicat", a declarat, luni, Mihai Diculoiu.

Aproximativ 300 de angajaţi ai Oltchim au protestat şi săptămâna trecută, timp de două zile, în curtea combinatului, nemulţumiţi că se întârzie luarea unei decizii în privinţa situaţiei unităţii, dar şi pentru că nu şi-au primit salariile de două luni, ei solicitând vizita premierului Victor Ponta.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a mers la Oltchim, miercuri seară, având discuţii cu conducerea societăţii şi cu cea a liderilor de sindicate. Liviu Pop le-a spus salariaţilor care protestau în curtea combinatului că unitatea "nu se va lichida, ci se va privatiza". Salariaţii de la Oltchim i-au cerut ministrului ca reprezentanţi ai angajaţilor să participe la auditul care va fi făcut la combinat, solicitând "transparenţă" şi l-au acuzat pe liderul sindical Mihai Diculoiu că "a participat la prăbuşirea Oltchim", cerând demisia acestuia.

Liviu Pop a spus că nu poate interveni în problema sindicatului şi le-a cerut oamenilor ca situaţia tensionată să nu degenereze deoarece "orice formă de protest conduce la destabilizare"şi companiile interesate în privatizare ar putea renunţa.

Tot în cursul zilei de miercuri, Constantin Roibu a demisionat din funcţiile de director general al Oltchim, poziţie ocupată timp de 21 de ani, şi de membru al Consiliului de Administraţie al combinatului, ca urmare a propunerii şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, de înlocuire a managementului de la Oltchim, ca o condiţie a asigurării capitalului de lucru pentru funcţionarea instalaţiilor societăţii şi acordarea salariilor curente către salariaţii societăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi proteste la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea.
 Vizualizări articol: 371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noi proteste la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei