Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iul 2012 - Anul XVII, nr. 171 (5076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Constanţa: Interdicţie de a intra în mare pentru turişti, de două zile, din cauza valurilor mari

Turiştii aflaţi în această perioadă pe litoral au interdicţie de a intra în mare, de două zile, din cauza valurilor mari şi a curenţilor puternici, sute de salvamari patrulând pe plaje în încercarea de a-i împiedica pe oameni să intre în apă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din cauza mării agitate, salvamarii au arborat încă de duminică steagul roşu, ceea ce înseamnă că oamenii nu pot intra în apă.

"Încercăm să ţinem turiştii pe mal, să nu-i lăsăm să intre în apă. Le explicăm că este steagul roşu arborat, ceea ce înseamnă că scăldatul în apele mării este interzis. În general reuşim să îi convinge, însă unii dintre ei nu respectă aceste reguli, deşi pericolul de înec este foarte mare în aceste zile cu vânt puternic şi valuri foarte mari. În cazul în care unii turişti încalcă avertismentele salvamarilor, mai întâi insistăm cât putem de mult, iar în momente mai delicate cerem sprijinul Jandarmeriei şi Poliţiei, iar atunci oamenii înţeleg şi ies din apă", a declarat coordonatorul salvamarilor din nordul litoralului, Gabriel Culea.

El spune că în ultimele două zile, de când a fost arborat steagul roşu, salvamarii au avut foarte multe intervenţii, unele chiar dificile, fiind necesară şi intervenţia Ambulanţei.

"Am avut foarte multe intervenţii, au fost multe persoane scoase din apă, de câteva ori a fost nevoie şi de intervenţia ambulanţei. Nu am reuşit să strângem datele, să vedem câte intervenţii am avut, dar după ce se linişteşte vremea o să facem şi o statistică", a mai spus Gabriel Culea.

Când este arborat steagul roşu este interzis scăldatul, iar cei care ignoră indicaţiile salvamarilor pot fi de amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, dar aceste sancţiuni pot fi aplicate doar de oamenii legii.

Potrivit acestuia, toţi salvamarii care acţionează în această zonă a litoralului românesc "sunt la datorie" şi fac eforturi de a-i ţine pe turişti departe de apă.

"În zona Năvodari, Mamaia şi Constanţa sunt în jur de 170 de salvamari, toţi prezenţi la datorie în aceste zile. Facem un cordon, stăm în apă până la genunchi şi ţinem turiştii să nu intre în mare. Avem şi bărci pentru intervenţia rapidă, dar acestea nu pot fi folosite la patrulare, pe o astfel de vreme, cu vânt puternic şi valuri mari. Pe acelea le folosim doar dacă este neapărată nevoie, în situaţii foarte grave. Este pentru prima dată în această vară când marea este atât de agitată, dar nu este o situaţie deosebită. Pe sezon se întâmplă de două, trei ori când marea este aşa de agitată. În special la sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august, aşa cum se întâmplă şi acum", a mai spus coordonatorul salvamarilor din nordul litoralului.

În zona de nord a litoralului nu au avut loc incidente grave în această perioadă în care este furtună pe mare, însă la Costineşti şi Eforie două persoane s-au înecat în ultimele zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constanţa: Interdicţie de a intra în mare pentru turişti, de două zile, din cauza valurilor mari.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Constanţa: Interdicţie de a intra în mare pentru turişti, de două zile, din cauza valurilor mari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei