Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iul 2012 - Anul XVII, nr. 154 (5059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Contribuţia la sănătate, virată într-un cont special şi nu la bugetul consolidat ca până acum

 

Colectarea contribuţiilor pentru asigurările obligatorii de sănătate se face de către Ministerul Finanţelor, prin intermediul ANAF, într-un cont distinct deschis de Autoritatea Naţională de Reglementare a Asigurărilor Obligatorii de Sănătate (ANRAOS), nu în bugetul consolidat, ca până acum.

Sumele colectate în contul Fondului naţional de asigurări obligatorii de sănătate se utilizează astfel: o cotă de maximum 92 la sută calculată în funcţie de riscul de boală se distribuie asiguratorilor de sănătate, conform contractelor încheiate cu ANRAOS, pentru plata serviciilor de sănătate, în condiţiile stabilite prin acordul-cadru, inclusiv a celor acordate în baza acordurilor internaţionale în domeniul sănătăţii la care România este parte, potrivit proiectului Legii sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, prezent luni la conferinţa Mediafax Talks About Health Reform, spunee că odată cu noua lege contribuţia la sănătate nu va mai intra în bugetul consolidat, ci într-un cont separat, astfel că utilizarea banilor va fi exclusiv pentru sănătate.

Formula de repartizare a acestei cote este stabilită prin acordul-cadru, pe baza riscului de boală al populaţiei înscrise la un asigurator, estimat în funcţie de factorii determinanţi ai stării de sănătate, precum mediul de rezidenţă, profilul demografic, vârstă, sex, natalitate, mortalitate, cât şi profilul de morbiditate al asiguraţilor. Din sumele distribuite asiguratorului de sănătate conform contractului încheiat cu ANRAOS, o cotă de maximum unu la sută se reţine de către acesta pentru cheltuieli de administrare şi funcţionare; o cotă de unu la sută se distribuie pentru cheltuielile de administrare, funcţionare şi de capital ale ANRAOS, iar o cotă de şase la sută rămâne în contul ANRAOS, pentru echilibrarea ulterioară a riscurilor între asiguratori de sănătate, cu care ANRAOS este în relaţii contractuale.

Sumele colectate rămase nedistribuite se utilizează pentru constituirea fondului de rezervă, iar sumele rămase neutilizate la nivelul ANRAOS la sfârşitul fiecărui an se reportează în anul următor cu aceeaşi destinaţie sau pot fi investite, mai prevede proiectul Legii sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contribuţia la sănătate, virată într-un cont special şi nu la bugetul consolidat ca până acum.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contribuţia la sănătate, virată într-un cont special şi nu la bugetul consolidat ca până acum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei