Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iul 2012 - Anul XVII, nr. 154 (5059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Contractele mai multor angajaţi ai TVR, modificate de Lăzescu în ultima zi a mandatului său

 

Alexandru Lăzescu, fostul preşedinte-director general al TVR, a modificat în ultima zi a mandatului său zeci de contracte ale unor salariaţi ai Televiziunii Române, transformându-le din perioadă determinată în nedeterminată şi mărind salariile unor angajaţi, au declarat pentru MEDIAFAX surse.

Alexandru Lăzescu - care a fost demis pe 12 iunie de Parlament - a afirmat în ultimul an, în repetate rânduri, că doreşte restructurarea Televiziunii Române şi reducerea cheltuielilor în TVR, instituţie care are în prezent datorii de peste 100 de milioane de euro.

Cu toate acestea, în ultima sa zi de mandat, Alexandru Lăzescu ar fi majorat salariile la câteva zeci de oameni din TVR şi a modificat contractele de muncă ale altor câteva zeci de angajaţi din Televiziunea Română, în special de la TVR Info, transformându-le din contracte pe perioadă determinată în contracte pe perioadă nedeterminată, au declarat pentru MEDIAFAX surse din televiziunea publică.

 

"Am mai prelungit contracte, dar în cadrul legal”

Contactat de MEDIAFAX, Alexandru Lăzescu a recunoscut că a modificat contractele de muncă ale unor angajaţi ai TVR, precizând însă că nu îşi aminteşte dacă aceste modificări au fost făcute chiar în ultima zi a mandatului său sau în ultima perioadă a mandatului său.

"Am mai prelungit contracte, dar în cadrul legal. Nu am făcut nimic în afara cadrului legal. Erau contracte care expirau ori pe 15 iunie, ori pe 30 iunie şi le-am mai prelungit. Dar trebuie discutat de la caz la caz", a spus Alexandru Lăzescu.

El a exemplificat spunând că a prelungit contractele unor salariaţi ai Televiziunii Române, detaşaţi la TVR Info de la alte departamente ale televiziunii publice. "Cred că au fost 15-20 de astfel de detaşări, dar nu cred că încurcă pe nimeni", a spus Lăzescu.

 

„Măririle au fost puţine şi strict justificate”

Acesta a precizat că nu exclude să fi făcut şi măriri de salarii în ultima perioadă a mandatului său. "Nu exclud să fi fost şi măriri de salarii, dar nu am acum în minte. Este posibil să fi fost câteva pe motive solide. În general, nu am făcut măriri de salarii. Măririle au fost puţine şi strict justificate ca să ţin oameni să nu plece (din TVR, n.r.)", a mai spus Lăzescu.

Pe 12 iunie, Consiliul de Administraţie al TVR, în frunte cu Alexandru Lăzescu, a fost demis de Parlament, care a respins raportul de activitate al televiziunii pe anul 2011. În funcţia de director general interimar al TVR a fost numit Radu Călin Cristea.

Televiziunea Română are datorii acumulate - din 2005 până la sfârşitul lui 2011 - către bugetul de stat în valoare de 272.699.000 lei. Din cauza acestor datorii, pe 22 mai, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a blocat în totalitate conturile operaţionale ale Televiziunii Române. În 20 iunie, Guvernul a decis ca ANAF să deblocheze pentru o perioadă de şase luni conturile televiziunii publice, interval în care va fi derulat un proces de reorganizare a TVR.

 

Claudiu Săftoiu promite "un audit de profunzime

Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2011 cu un deficit de 160,8 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Publică a avut, anul trecut, venituri totale de circa 583 de milioane de lei, potrivit raportului de activitate al SRTv. Televiziunea Română are circa 3.400 de angajaţi.

Parlamentul l-a validat, marţi, cu 265 de voturi "pentru" şi 5 voturi "împotrivă", pe Claudiu Săftoiu ca preşedinte - director general al Societăţii Române de Televiziune.

După votul Parlamentului, Claudiu Săftoiu a declarat pentru presă că va garanta imparţialitatea politică în procesul redacţional din TVR, precizând că va demara "un audit de profunzime, atât de personal, cât şi economic", care va sta la baza strategiei de redresare a televiziunii publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contractele mai multor angajaţi ai TVR, modificate de Lăzescu în ultima zi a mandatului său.
 Vizualizări articol: 568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contractele mai multor angajaţi ai TVR, modificate de Lăzescu în ultima zi a mandatului său0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei