Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iun 2012 - Anul XVII, nr. 140 (5045)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Focşani: Preotul Teodor Marin, ucis în biserică, va fi înmormântat în spatele lăcaşului de cult

 

Preotul Teodor Marin, ucis în biserică, sâmbătă, va fi înmormântat, marţi, în spatele lăcaşului de cult unde a slujit în ultimii 20 de ani, situat în centrul municipiului Focşani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Familia preotului Teodor Marin, parohul Bisericii "Sfântul Ioan Botezătorul", care a fost ucis în biserică sâmbătă, a primit avizele necesare de la toate instituţiile abilitate pentru ca preotul să fie înmormântat în apropierea bisericii unde şi-a găsit sfârşitul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Primăria Focşani, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea, Direcţia de Sănătate Publică Vrancea şi Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei şi-au dat acordul pentru ca părintele Teodor Marin să fie înmormântat în apropierea Bisericii "Sfântul Ioan Botezătorul".

"A venit familia cu toată documentaţia necesară şi a solicitat înmormântarea preotului în apropierea bisericii. Am fost de acord pentru că este un caz special", a declarat primarul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi.

Avizul de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea a venit în urma unei derogări primite de la Ministerul Culturii. Întrucât biserica este un monument istoric, era nevoie de acest acord special şi, în plus, la realizarea monumentului funerar, se va ţine cont de arhitectura zonei.

"La solicitarea familiei ne-am dat acordul pentru serviciul religios de înhumare în perimetrul monumentului istoric", a afirmat directorul Direcţiei de Cultură, Florin Iliescu.

Luni, Episcopul Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel, a solicitat Primăriei municipiului Focşani permisiunea ca preotul să fie îngropat în curtea bisericii.

Protopul de Focşani Nicolae Cobzaru declarase, luni, că familia preotului a solicitat Arhiepiscopiei ca preotul să fie înmormântat în curtea bisericii la care a slujit, fiind îndrumată să obţină avize în acest sens de la Primărie, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia de Cultură.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al preotului Tudor Marin a fost adus, duminică după-amiază, la Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din municipiul Focşani, unde zeci de persoane, dar şi membrii familiei preotului, au participat la o slujbă. Sicriul cu trupul neînsufleţit va rămâne acolo până marţi, când preotul va fi înmormântat. Şi în cursul zilei de luni zeci de persoane au mers la Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" pentru a duce flori şi a aprinde o lumânare.

Preotul Tudor Marin, parohul Bisericii "Sfântul Ioan Botezătorul" din Focşani, sfinţea la acest lăcaş de peste 20 de ani, imediat după Revoluţie, când biserica a fost redeschisă, ea fiind închisă în perioada regimului comunist.

Biserica "Sfântul Ioan Botezătorul" din Piaţa Unirii Focşani este monument istoric, fiind construită în urmă cu 352 de ani şi funcţionând ca biserică în cadrul unei mănăstiri.

Preotul Tudor Marin era singurul care slujea la această biserică, el fiind cel care a refăcut în totalitate lăcaşul de cult, care în ultimii ani a fost restaurat inclusiv pe exterior. Tot preotul Tudor Marin este şi cel care a reînfiinţat corul bisericii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Focşani: Preotul Teodor Marin, ucis în biserică, va fi înmormântat în spatele lăcaşului de cult.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Focşani: Preotul Teodor Marin, ucis în biserică, va fi înmormântat în spatele lăcaşului de cult0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei