Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 ian 2012 - Anul XVII, nr. 17 (4922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Miting

A zecea zi de proteste de proteste în ţară

Câteva zeci de persoane au protestat, şi ieri, în Piaţa Universităţii, unde  au continuat să scandeze împotriva clasei politice şi în special a preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, spunând că vor veni până când cererile lor sunt rezolvate.
Protestatarii au început să vină încă de la prânz în faţa Teatrului Naţional din Piaţa Universităţii din Bucureşti, locul în care de zece zile cer demisia preşedintelui şi a Guvernului.
Manifestanţii au scandat în continuare sloganuri împotriva clasei politice şi au avut bannere pe care scria, printre altele, "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi", "Jos Băsescu", "Monarhia salvează România" "Fie iarnă, fie vară, până pleci noi stăm afară", "Ciumpalaci din toate ţările, uniţi-vă".
Casa Regală a transmis, ieri, un comunicat în care arată că românii şi-au pierdut încrederea şi le cer politicienilor un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului, în opinia familiei regale clasa politică având datoria să dea "răspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvânt, le aşteaptă".
"Familia Regală ştie că tot mai mulţi români îşi exprimă cu tărie convingerile şi nemulţumirea, de mai multe zile, în oraşele ţării şi în străinătate. Povara cetăţenilor este din ce în ce mai apăsătoare. Clasa politică a ţării are datoria de a da răspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvânt, le aşteaptă", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Regelui Mihai, remis, ieri, agenţiei MEDIAFAX.
Conform sursei citate, Regele şi Principesa Moştenitoare urmăresc evenimentele cu profundă îngrijorare şi rămân hotărâţi să facă tot ce este în puterea lor pentru a apăra şi promova interesele României, fără să favorizeze nici o formaţiune politică. "Aceasta a fost datoria Coroanei Române, în fiecare generaţie, şi va rămâne astfel în viitor", se mai arată în comunicat.
Premierul Emil Boc, care a inspectat, sâmbătă, tronsonul de autostradă Bucureşti-Ploieşti, a afirmat, că înţelege nemulţumirile românilor şi ca prim-ministru şi ca om, dar este convins că, împreună cu colegii din Guvern, a luat măsurile "necesare şi corecte". De asemenea, el a spus că preşedintele şi premierul şi-au sacrificat imaginea şi voturile pentru a scoate ţara din criza economică.
Primul-ministru a adăugat că dreptul paşnic la manifestare este şi va rămâne garantat în România. Întrebat dacă Jandarmeria a procedat corect, Emil Boc a spus că cel mai importat este că violenţele nu au escaladat.

 

Nou protest la Deva, unde au ieşit în stradă peste o sută de oameni

Peste o sută de oameni au protestat, ieri după-amiază, timp de peste două ore, în Piaţa Victoriei din Deva, unde au strigat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale.
Manifestanţii s-au adunat din nou, ieri după-amiază, în faţa statuii lui Decebal din Piaţa Victoriei din Deva, unde au strigat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului, renunţarea la comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare şi alegeri anticipate.
"Protestul nu a fost autorizat. Jandarmii au supravegheat de la distanţă protestatarii. Protestatarii au manifestat paşnic", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, locotenentul Nicolae Răducu.
Potrivit acestuia, alte două proteste neautorizate au avut loc pe platoul din faţa Casei de Cultură din municipiul Hunedoara şi în piaţa din centrul oraşului Brad, la mitinguri participând câte aproximativ 100 de persoane

 

Proteste la Slatina şi Craiova; oamenii au cerut demisia lui Traian Băsescu

Aproape 350 de persoane, majoritatea membri PSD şi PNL, dar şi pensionari, au protestat, ieri, în faţa Prefecturii Olt din municipiul Slatina, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc, o acţiune similară, la care au participat 50 de oameni, având loc şi la Craiova.
Protestul din Slatina, care nu a fost autorizat, a început în jurul orei 16.00, oamenii scandând şi purtând pancarte cu mesajele "Nu ne luaţi dreptul la viaţă", "Coşmarul lui Băsescu – poporul şi protestu!", "Bătrâni, copii, nepoţi alungaţi aceşti hoţi", "Jos mafia! Jos dictatura!", "Ne-aţi minţit atâţia ani, suntem tineri, nu golani!".
La un moment dat, manifestanţii s-au prins în Hora Unirii.
Protestul s-a încheiat după mai mult de trei ore, fără incidente.
Şi la Craiova, aproximativ 50 de persoane s-au adunat, începând cu ora 17.00, în Piaţa Prefecturii, majoritatea fiind pensionari care au venit în fiecare zi.
"Eu nu mă las, vin pe fiecare zi aici, deja mi-am făcut prieteni, oameni care gândesc la fel ca mine. Trebuie să schimbăm ceva în ţata asta. Sunt prea bătrân ca să mă mai duc la Bucureşti, dar aici în centru (n.r. - Piaţa Prefecturii) o să vin mereu. Vreau cât mai am de trăit să am o pensie decentă, căci după 30 de ani de muncă la Electroputere am o pensie de 650 de lei", a declarat un pensionar de 67 de ani.
Printre protestatari s-au aflat şi câteva persoane cu deficienţe de auz care au ales să îşi scrie nemulţumirile pe mai multe afişe: "Jos Băsescu", "Jos mafia", "Anticipate".
Oamenii au fost supravegheaţi de aproximativ 20 de jandarmi şi poliţişti.
Mitingul s-a încheiat după mai mult de două ore.

 

Peste 150 de persoane au protestat şi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca

Peste 150 de persoane au participat, ieri seară, la un miting în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, urmat de un marş pe străzile din zona centrală, protestul încheindu-se în jurul orei 20.30, fără a se înregistra incidente.
Protestatarii au avut pancarte pe care scria "Du-te cu pluta, că ne-ai furat flota", "Ne-aţi ciuruit, ne-aţi minţit, ne-aţi furat, v-a sosit ceasul să plecaţi", "Emil Boc şi gaşca lui, ruşinea Ardealului", "Preşedintele sinistru şi-a făcut capra ministru".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A zecea zi de proteste de proteste în ţară.
 Vizualizări articol: 1123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A zecea zi de proteste de proteste în ţară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(23 ian 2012, 11:08:13
Multe poveri ! atât de multe
Că ţi se răceşte inima
Săraca . De mult se chinuia
Să-nţeleagă . Da’ n-are urechi s-asculte

Multe poveri . Cât Universul
Cât neânţelesul unui nou născut
Dar spune , ţară, tu aşa ai vrut ?
Să-mi pătezi cu sânge versul ? ? ?

Poporul EMO (portocaliu)
Defilează-n ochii noştri , au “succesuri”
Ieşi , te rog , Ştefane din sicriu
Şi dă-i ( cu sabia ) ghesuri !!!

Republica Cocotieră România (încă) doarme
Pe-un pat al amăgirilor îşi linge rana
Capui-i tăiat şi-i fracturată coloana
Dar .. cine să pună mâna pe arme ? ? ?

2.   Poet expirat trimis de
(23 ian 2012, 13:28:03
Nu esti decat un sclav al USL care compune niste versuri pe care nu gasesc cuvinte sa le descriu.Eu in locul USL te-as fi scos pe usa afara de mult si as pune pe cineva cu putere de convingere si cu priza la public,pentru ca nu ai haz.
2.1  RE: Poet expirat trimis de
(23 ian 2012, 15:03:48
nu fac parte din nici un partid însă mă gândesc să mă înscriu în PDL ( acolo unde eşti tu şi foxman ) ce spui ? îmi aduci o adeziune ?
2.2  RE: Poet expirat trimis de
(24 ian 2012, 10:10:45
Faci parte din USL si esti un las la fel ca toti membrii USL.Macar recunoaste ca nu iti fura nimeni versurile de bunicuta expirata.
3.   FOARTE BILE trimis de
(23 ian 2012, 15:28:37
USL-ul isi consuma fondurile acum cu demonstratiile astea iar la alegere nu vor mai avea bani de mita electorala.

iata ca au si inceput sa apara cei care vor demisia guvernului si a lui basescu: 1.sindicatul cadrelor militare in rezerva si in retragere, care aveau pensii de 200 - 300 de milioane iar acum saracii din vina lui basescu/boc nu au decat 20-30 milioane.
2. sindicatul politistilor, care saracii nu mai pot face si ei contrabanda de cateva mii de euro pe zi.
3. profesorii, pe care boc/basescu nu-i lasa sa mai ia mita pentru note si bac si sa treaca pe cine vor si cum vor
.....
si altii ca i.

evident exista si oameni nemultumiti care proteszteaza, dar ei ar trebui sa ceara exact ceea ce ii nemultumeste si sa nu faca jocul partidelor politice.

Responsabili de situatia tzarii sunt in primul rand iliescu, coposu, campeanu si fostul rege mihai, k ei au distrus tzara cu privatizarea haotica si jaful pe care l-au patronat. iar urmasii lor, ponta si antonescu, fac pe nevinovatii si ne invatza democratia, multi oameni sunt revoltati si pe buna dreptate dar nu stiu in ignorantza lor cine e de vina si striga jos cine e la putere. dar o romanie condusa de antonescu, ponta, andronescu , nu inseamna dect o romanie cu coruptie, nepotism, inflatie si diplome universitare fara valoare....nu sunt multi cei ce striga in piatza, dar vorba lui georges pompidou ( fost presedinte al frantei ),: ,,o prostie ramane prostie, chiar daca e sustinuta de 50 de milioane de oameni".

4.   Mihai trimis de
(23 ian 2012, 21:08:51
Nu esti decat un pd-list imputit,poporul din moldova de dincolo,mai ales suceveni care l-au votat pe Fluturas care zboara de la un partid la altul,si acum a devenit o sluga a puterii,si al elenei udrea si al dlui Cocos,care are aici cea mai mare evaziune fiscale,adica din punct de vedere al transportatorilor care nu elibereaza bilete pe ruta vatra-dornei-brosteni tur si retur,le-a dat liver sa taie paduri,sa nu uitam ca Ghe Flutur este regele padurilor,si facut nenumarate vile,prin Falticeni,vile de protocol pe Falticeni,si pe la Campulung Moldovenesc,spun chiar cei care l-au votat,si ii trateaza ca pe vremea lui Ceausescu pe cetateni din Judetul Suceava,la fel fac toti presedinti consilii judetene din Alba,Cluj,Harghita sau etc,dau niste grupuri de instigatori printre protestatari,din judetele mentionate,mai ales la Neamt,judetul dlui Penalti si al dlui Boc adica acolea la Cluj ca si asa moldoveni au ceva cu ardeleni si invers ca nu toti am vorbi aceasi limba,dar cu dialecte diferite,deci concluzia ar fii ca poporul roman sa dea lovitura sa schimbe guvernarea aceasta politica,eu sunt apolitic nu tin cu niciunu din toate aceste nume,dar tara asta nu a fost guvernata de nimeni niciodata,ci toti au furat dupa 1989,incepand de la Iliescu,eu pe toti i-asi impusca,ultimul sa fie dl Basescu
4.1  RE: Mihai trimis de
(24 ian 2012, 10:13:18
S i tu nu esti decat un pesedit frustrat care la ordinul bunicutei Mirza postezi diferite injurii la adresa PDL pe care tu nu le crezi in schimb esti la ora de dictare si trebuie sa te supui.
5.   Ai grija! trimis de
(24 ian 2012, 09:14:47
abcdar, ai grija mare cu poeziile astea, e perioada premiilor internationale si cred ca ai sa primesti premiul pentru ~prostia intruchipata~ sau ~poetul neinteles de nimeni~.....NICI CHIAR DE-AI LUI!
Vine USL si te penionez repede pe caz de boala, handicap gradul I schizofrenic-paranoia sau in care te incdrezi cu pensie de 1000 lei plus insotitor.......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei