Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 dec 2011 - Anul XVI, nr. 305 (4903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patru poliţişti români au participat în Italia la 40 de misiuni, verificând peste 500 de persoane

 

Patru poliţişti români au participat în Italia la 40 de acţiuni şi au verificat identitatea a peste 500 de persoane, pentru destructurarea, în colaborare cu Brigăzile Mobile ale Chesturii din Brescia, a unei grupări de trafic de persoane care acţiona în zonă, informează, marţi, Poliţia Romană.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii români au vizat, în special, grupuri organizate implicate în traficul de persoane şi furturi de cabluri din reţelele de electricitate şi telefonie, se arată într-un comunicat de presă de marţi al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Una dintre cele mai importante acţiuni la care au participat poliţiştii români a vizat destructurarea unei reţele de criminalitate din care făceau parte cetăţeni români, albanezi, italieni şi pakistanezi, aceştia fiind implicaţi în activităţi infracţionale de traficare şi exploatare sexuală a mai multor tinere în zona Brescia.

La solicitarea autorităţilor italiene, poliţiştii români au desfăşurat şi activităţi de asistenţă privind traducerile în cazul persoanelor audiate.

"Acţiunea intitulată «NO BORDER», declanşată la data de 19 noiembrie, a necesitat un volum însemnat de verificări şi investigaţii, iniţiate ca urmare a solicitării reprezentanţilor Chesturii din Brescia, Brigada Mobilă, şi a condus la punerea în executare a mandatelor de arestare preventivă pentru doi cetăţeni români şi trei albanezi suspectaţi de comiterea infracţiunii de trafic de persoane", se arată în comunicatul IGPR.

Cei patru poliţişti români participă la misiuni operative în Brescia, Catania, Foggia şi Nuoro, în cadrul proiectului ITA.RO, iar pentru contribuţia şi rolul lor la obţinerea unor rezultate bune în domeniul siguranţei publice, autorităţile italiene au solicitat prelungirea misiunii cu încă o lună.

"Misiunile desfăşurate în comun cu autorităţile italiene au început din anul 2006, în baza unui Protocol de cooperare între Ministerul Administraţiei şi Internelor din România şi Ministerul de Interne din Republica Italiană, semnat la Bucureşti, la data de 19 decembrie 2006, având ca scop combaterea criminalităţii comise de cetăţeni români pe teritoriul Italiei. În prezent, Proiectul ITA.RO se află la cea de-a noua fază şi s-a desfăşurat în perioada 17 octombrie - 16 decembrie, fiind detaşaţi în Italia patru poliţişti români", se mai arată în documentul citat.

Conform comunicatului IGPR, scopul misiunii îl constituie acordarea de sprijin Poliţiei Italiene în instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români.

Numărul total al poliţiştilor români detaşaţi în Italia, în perioada 2006-2011, atât în cadrul proiectului ITA.RO, cât şi în cadrul operaţiunilor comune de tip "task-force", este de 108. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru poliţişti români au participat în Italia la 40 de misiuni, verificând peste 500 de persoane.
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru poliţişti români au participat în Italia la 40 de misiuni, verificând peste 500 de persoane5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei