Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 dec 2011 - Anul XVI, nr. 301 (4899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Instanţa a emis 67 de mandate de arestare în cazul de contrabandă de ţigări din Serbia

Tribunalul Hunedoara a emis, marţi, 67 de mandate de arestare preventivă în cazul investigat de Direcţia de Investigare a Infrcaţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) privind contrabanda cu ţigări din Serbia.

Anchetatorii au descins, luni, în zeci de locuinţe din Timişoara, Caraş-Severin, Braşov, Mureş şi Alba, fiind puse sub acuzare 107 persoane pentru contrabandă cu ţigări aduse în România din Serbia.

Peste 60 de persoane suspectate că fac parte din mai multe grupări care făceau trafic cu ţigari, alcool şi cafea au fost duse la Tribunalul Hunedoara, în noaptea de luni spre marţi, cu propunerea de arestare preventivă pentru contrabandă, evaziune fiscală şi aderare la grupare infracţională.

Potrivit şefului Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu, un număr de 62 de persoane dintre cele 101 ridicate, luni, din 12 judeţe deoarece erau suspectate că fac parte din şapte grupări infracţionale care făceau trafic cu ţigări, cafea şi alcool, au fost prezentate, în noaptea de luni spre marţi, judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara, cu propunere de arestare preventivă.

"Dintre cei peste o sută de oameni audiaţi în acest caz sunt cu propunere de arestare preventivă un număr de 62. Pentru alte cinci persoane sunt propuneri de arestare în lipsă. Audierile la Tribunal au început marţi dimineaţă şi sunt în curs", a mai declarat comisarul şef Berbeceanu.

Persoanele duse în faţa judecătorilor sunt suspectate de contrabandă, evaziune fiscală şi aderare la grup infracţional organizat.

Poliţiştii, sub coordonarea DIICOT - Biroul Teritorial Hunedoara, au făcut, luni, 106 percheziţii în mai multe judeţe ale ţării, fiind vizate peste o sută de persoane care ar face parte din şapte grupări infracţionale organizate specializate în contrabanda cu ţigări, alcool şi cafea.

Potrivit şefului Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCO) Alba Iulia, cele şapte grupări acţionau fiecare pe un anumit teritoriu şi introduceau ţigari de contrabandă în ţară.

"Ţigările erau introduse peste fâşia verde sau pe fâşia albastră în mod fraudulos din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Turcia, sau din Ungaria, ţigări provenite tot din Ucraina. În funcţie de apartenenţa la o grupare sau alta, le transportau cu TIR-ul sau cu maşini modificate cu compartimente secrete pentru ascundere. Au fost mai multe situaţii. Cert este că ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba au efectuat 36 de capturi de mărfuri de contrabandă de-a lungul timpului şi au indisponibilizat circa 25 de autovehicule şi autoutilitare folosite la transportul ţigărilor", a adăugat Berbeceanu.

Întrebat dacă sunt şi vameşi implicaţi în traficul de ţigări, alcool şi cafea, Berbeceanu a răspuns: "Este posibil să fie şi autorităţi vamale".

Persoanele suspectate în acest caz sunt din Timiş, Arad, Mehedinţi, Hunedoara, Dolj, Maramureş, Suceava, Sălaj.

În urma descinderilor, care au avut loc în Timiş, Caraş-Severin, Braşov, Mureş şi Alba, au fost confiscate ţigări în valoare de peste două milioane şi jumătate de lei.

Ieri, Tribunalul Hunedoara a admis propunerea DIICOT de arestare preventivă a 67 de persoane inculpate pentru fraudă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instanţa a emis 67 de mandate de arestare în cazul de contrabandă de ţigări din Serbia.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Instanţa a emis 67 de mandate de arestare în cazul de contrabandă de ţigări din Serbia1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei