Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2011 - Anul XVI, nr. 264 (4862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta face astăzi sesizare la Comisia de integritate în cazul Geoană

Preşedintele PSD, Victor Ponta, va face, astăzi, o sesizare către Comisia de Integritate Morală şi Arbitraj a partidului în cazul Mircea Geoană, acuzat că nu a a fost de acord cu decizia BPN de înlocuire a sa de la preşedinţia Senatului.

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că prin decizia de a nu accepta înlocuirea sa din funcţia de preşedinte al Senatului, Geoană nu a respectat o hotărâre a Biroului Permanent al PSD şi riscă, potrivit Statutului, excluderea din partid.

Potrivit surselor citate, preşedintele Victor Ponta va face, astăzi, o sesizare oficială către Comisia de Integritate Morală a PSD, pentru ca aceasta să analizeze conduita lui Geoană.

Aceleaşi surse au arătat că este posibil ca raportul comisiei, condusă de Dan Şova, să fie discutat în Biroul Permanent de săptămâna viitoare.

PSD a solicitat oficial, ieri, în plenul Senatului, condus de Mircea Geoană, înlocuirea acestuia din funcţie cu senatorul PSD Titus Corlăţean.

Liderul grupului PSD, Ilie Sârbu, a făcut la tribună solicitarea de introducere a acestui punct pe ordinea de zi a plenului de luni.

"Grupul parlamentar al PSD solicită înlocuirea din funcţia de preşedinte al Senatului a domnului senator Mircea Geoană", a anunţat Sârbu.

 

Geoană: Să mă bată Dumnezeu dacă înţeleg care este calculul în spatele acestei decizii

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că nu înţelege care este calculul conducerii partidului privind schimbarea sa din funcţie, el adăugând: "Să mă bată Dumnezeu dacă înţeleg care este calculul în spatele acestei decizii".

"Nu înţeleg care e câştigul PSD din aşa ceva, văd numai pierdere pe linie – văd pierdere de prestigiu în opinia publică, văd agitaţie în partid, văd o dificultate în a explica cum ai o funcţie pe care de bine de rău o foloseşti în interesul opoziţiei şi al ţării şi o dai pe tavă actualei puteri. Să mă bată Dumnezeu dacă înţeleg care este calculul în spatele acestei decizii", a spus Geoană.

El a spus că cei din conducerea PSD nu i-au explicat motivele pentru care iau această decizie, precizând că s-a vehiculat vizita în America şi eventuala sa candidatură la prezidenţialele din 2014.

"Conducerea partidului nu a justificat în nici un fel, pur şi simplu e o decizie, nu am primit nici un fel de reproş explicit. Am senzaţia că i-a supărat vizita mea în America, de parcă vizita mea acolo e ceva neobişnuit pentru cineva. Au mai fost invocate chestiuni legate de o eventuală candidatură la preşedinţie, nu am făcut altceva decât să respect protocolul USL, care spune că în 2014 cel mai bine plasat dintre candidaţii PSD şi PNL va candida", a spus Geoană.

El a arătat că este vorba despre o formă de izolare sau eliminare a unui personaj care în continuare e incomod pentru actuala conducere a PSD.

Geoană a negat că i s-ar fi reproşat faptul că ar dori să plece la UNPR.

"Toate aceste neghiobii şi mizerii care se spun pe culise sau prin spate la adresa mea sunt complet neadevărate. Am fost şi rămân un om care a luptat pentru valorile social-democrate", a spus Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta face astăzi sesizare la Comisia de integritate în cazul Geoană.
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ponta face astăzi sesizare la Comisia de integritate în cazul Geoană5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei