Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 oct 2011 - Anul XVI, nr. 237 (4835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Miron Mitrea, înştiinţat de DNA că se reia urmărirea penală împotriva sa

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, pentru MEDIAFAX, că procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă faptul că au reluat procedura urmăririi penale împotriva lui, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a returnat dosarul la DNA pentru nereguli în procedura de urmărire penală.

"Mi-au dat o înştiinţare că s-a reluat dosarul pentru refacerea urmăririi penale. Nu mi s-a spus şi nici nu cred că sunt probe sau materiale noi, e vorba doar de refacerea procedurii, după ce dosarul a fost întors la DNA. Nu ştiu cât va dura procedura la DNA, pentru că dosarul acesta a fost deschis, închis şi redeschis de vreo patru, cinci ori din 2005 încoace. Oricum, când organele statului vor avea nevoie de mine, mă voi prezenta", a spus Mitrea.

Senatorul PSD a fost acuzat de corupţie de procurorii DNA, dosarul de trimitere în judecată fiind însă returnat DNA de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în mai 2011 pentru completarea urmării penale.

Senatorul PSD Miron Mitrea a fost prezent, ieri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat în dosarul în care este cercetat pentru corupţie, retrimis de instanţă la procurori pentru completarea urmăririi penale.

Dosarul senatorului Miron Mitrea a fost iniţial trimis în judecată la instanţa supremă. În 16 mai 2011, un complet de cinci judecători a decis restituirea la Direcţia Naţională Anticorupţie a dosarului, pentru completarea urmăririi penale.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2001- 2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite în cuantum de 9.274.202.542 lei vechi, în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector şef adjunct şi inspector şef al ISC.

Potrivit procurorilor anticorupţie această sumă a reprezentat contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare efectuate, cu titlu gratuit şi în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză, de societăţile Conimpuls, Vertcon, Durimpuls şi Regal Glass, toate din Bacău, la un imobil din judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miron Mitrea, înştiinţat de DNA că se reia urmărirea penală împotriva sa.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miron Mitrea, înştiinţat de DNA că se reia urmărirea penală împotriva sa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei