Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 oct 2011 - Anul XVI, nr. 237 (4835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Luhan: În bugetul UE pe 2014-2020 vor fi alocate fonduri substanţiale regiunilor mai puţin dezvoltate

Europarlamentarul PDL de Suceava Petru Luhan a declarat, ieri, că în bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 vor fi alocate fonduri substanţiale regiunilor mai puţin dezvoltate, din care fac parte şi regiunile României, mai puţin Bucureşti - Ilfov, inclusă în regiunile de tranziţie.

Într-un comunicat de presă, Luhan a arătat că CE a adoptat, ieri, un pachet legislativ privind viitorul fondurilor structurale şi de coeziune pentru perioada 2014-2020 care vizează stimularea creşterii economice şi a ocupării forţei de muncă în toată Europa.

El a subliniat că noutatea o reprezintă alocarea unui buget special în valoare de 40 de miliarde de euro pentru conectarea facilitaţilor de transport, energie şi comunicaţii la care se adaugă aproximativ zece miliarde de euro finanţare pentru transport din Fondul de Coeziune.

Europarlamentarul PDL a menţionat că, în prezent, se poartă negocieri pentru viitorul buget al Uniunii Europene pentru 2014-2020. Comisia Europeană propune o alocare de 376 de miliarde de euro pentru cei şapte ani, din care 162,6 miliarde de euro regiunilor mai puţin dezvoltate, 38,9 miliarde de euro pentru regiunile de tranziţie, 53,1 miliarde euro pentru regiunile dezvoltate, 11,7 miliarde de euro pentru cooperare teritorială şi 68,7 miliarde de euro pentru Fondul de Coeziune.

Fondul Social European va dispune, de asemenea, de o sumă de aproximativ 84 de miliarde de euro.

"Este deosebit de important că am reuşit să alocăm 40 de miliarde de euro în special pentru transporturi. România, alături de alte noi state membre, are infrastructuri deficitare si o importanţă deosebită trebuie acordată continuării investiţiilor în infrastructura de orice tip, respectiv de transport, IT&C, energetică, socială, educaţională, de cercetare-dezvoltare şi de mediu. Astfel vom garanta un nivel adecvat de accesibilitate pentru toţi cetăţenii europeni şi le vom oferi acestora şanse egale de dezvoltare", a declarat Luhan, care este membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European.

El a precizat că regiunile României se încadrează în categoria regiunilor mai puţin dezvoltate, excepţie făcând regiunea Bucureşti - Ilfov, care din 2014 va fi considerată o regiune de tranziţie, având PIB-ul pe cap de locuitor mai mare de 75 la sută din media UE.

Co-finanţarea comunitară va rămâne pentru următoarea perioadă stabilită la maxim 85 la sută pentru toate regiunile de dezvoltare din România, mai puţin pentru Bucureşti - Ilfov unde aceasta va fi de numai 60 la sută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan: În bugetul UE pe 2014-2020 vor fi alocate fonduri substanţiale regiunilor mai puţin dezvoltate.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Luhan: În bugetul UE pe 2014-2020 vor fi alocate fonduri substanţiale regiunilor mai puţin dezvoltate1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei