Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 oct 2011 - Anul XVI, nr. 237 (4835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect european

Cel puţin 2.000 de femei fără ocupaţie vor fi formate gratuit la Şcoala bonelor

Cel puţin 2.000 de femei fără ocupaţie vor face cursuri gratuite de calificare şi acreditare în ocupaţia de bonă, certificatele obţinute fiind recunoscute în Uniunea Europeană.

Formarea femeilor va fi făcută în cadrul unui proiect european realizat de Fundaţia Romanian Angel Appeal în parteneriat cu Direcţia Generală de Protecţia Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, înscrierile urmând să înceapă în 1 noiembrie.

Candidatele trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 64 de ani, să nu aibă un loc de muncă şi să nu realizeze venituri dintr-o activitate economică sau socială în baza unui contract de muncă sau în mod independent şi să fie apte din punct de vedere medical pentru îngrijirea şi supravegherea copiilor.

De asemenea, pentru a putea deveni bone, femeile trebuie să dovedească că nu au suferit o condamnare pentru care s-a pronunţat o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, că nu au fost decăzute din drepturile părinteşti, că au absolvit cel puţin opt clase şi că au obţinut aviz favorabil la evaluarea psihologică.

Manuela Dănescu, unul dintre experţii din cadrul proiectului, a declarat joi, că ideea proiectului este mai veche şi a apărut în urma evaluărilor făcute de specialiştii din protecţia copilului care au arătat că există un număr însemnat de copii expuşi abuzurilor şi neglijenţei.

 

Bonele vor lucra după un model standardizat de formare profesională

"Există în fiecare an un număr redus de locuri în creşe şi grădiniţe iar îngrijirea la domiciliu se face doar informal", a arătat Manuela Dănescu.

Bonele formate în cadrul proiectului vor lucra după un model standardizat de formare profesională, elaborat deja în vederea constituirii reţelei publice de bone / baby-sittere calificate şi acreditate să ofere servicii de îngrijire a copiilor pe timpul zilei, completată de o reţea de monitorizare pentru asigurarea calităţii serviciilor.

Proiectul se adresează în egală măsură femeilor inactive pe piaţa muncii (şomere, casnice, pensionare), care vor fi recrutate în urma campaniei desfăşurate la nivel naţional, pentru a beneficia de evaluare şi cursuri de calificare gratuite în ocupaţia de baby-sitter şi mămicilor, care sunt angajate în muncă sau care studiază, în general cele cu venituri mici, ce riscă să părăsească piaţa muncii pentru a se dedica îngrijirii copiilor.

 

120 de ore de teorie şi 240 de ore de practică

În cadrul proiectului a fost elaborat standardul ocupaţional pentru ocupaţia de baby sitter, standardul de pregătire profesională, programa de formare pentru cursurile de calificare (manualul formatorului şi manualul cursantei) şi urmează să înceapă procesul de evaluare a formatorilor şi cel de recrutare a psihologilor.

Viitoarele bone vor face 120 de ore de teorie şi 240 de ore de practică, susţinute de formatori cu experienţă atât în rural, cât şi în urban.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, va dura până în 2013 şi are o valoare totală de 19 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel puţin 2.000 de femei fără ocupaţie vor fi formate gratuit la Şcoala bonelor.
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cel puţin 2.000 de femei fără ocupaţie vor fi formate gratuit la Şcoala bonelor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei