Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iul 2011 - Anul XVI, nr. 178 (4776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România a înaintat Spaniei propuneri pentru a minimiza efectele restricţiilor impuse românilor

România a înaintat autorităţilor spaniole un set de propuneri privind modul de gestionare, în cadrul grupului de lucru interministerial bilateral, a deciziei Madridului de a restricţiona accesul muncitorilor români, scopul fiind minimizarea efectelor.

Potrivit unui comunicat MAE, subiectul a fost discutat de secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu şi de Diego Lopez Garrido, secretarul de stat spaniol pentru UE. Cei doi au participat la reuniunea informală a miniştrilor şi secretarilor de stat pentru afaceri europene, pe tema noului cadru financiar multianual al Uniunii Europene, desfăşurată la Sopot, în Polonia.

În cadrul discuţiilor cu Aurescu, oficialul spaniol a subliniat faptul că este vorba despre o decizie eminamente tehnică, luată ca urmare a situaţiei economice interne şi care nu îi vizează pe cetăţenii români aflaţi deja pe teritoriul spaniol.

"Secretarul de stat Aurescu a reiterat evaluările României faţă de impactul acestei decizii asupra cetăţenilor români şi a înaintat o serie de propuneri privind modul de gestionare, în cadrul grupului de lucru interministerial bilateral, a acestei situaţii, în scopul minimizării efectelor sale", precizează comunicatul citat.

Ambii oficiali au subliniat, potrivit MAE, dorinţa unui dialog constant şi a unei cooperări strânse în cadrul grupului de lucru interministerial bilateral dedicat acestui subiect, a cărui creare a fost convenită de către miniştrii Afacerilor Externe român şi spaniol încă de la întâlnirea din 18 iulie.

Guvernul spaniol a decis, în urmă cu o săptămână, reintroducerea permiselor de muncă pentru români. Măsura, care are caracter temporar, nu va afecta românii care sunt deja incluşi pe piaţa muncii din Spania.

"Consiliul de Miniştri a aprobat un acord prin care se stabileşte reactivarea - aşa cum prevedea ca fiind posibil şi Acordul din 2008 - a perioadei tranzitorii în ceea ce priveşte accesul românilor pe piaţa spaniolă a muncii. Astfel, cetăţenii români care vor veni la muncă în Spania vor avea nevoie, pentru a fi în legalitate, de o autorizaţie prealabilă emisă pe baza existenţei unui contract de muncă", potrivit unui comunicat al Guvernului de la Madrid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România a înaintat Spaniei propuneri pentru a minimiza efectele restricţiilor impuse românilor.
 Vizualizări articol: 332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România a înaintat Spaniei propuneri pentru a minimiza efectele restricţiilor impuse românilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei