Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2011 - Anul XVI, nr. 108 (4706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Galaţi: O femeie a stat opt luni cu un făt dezvoltat în abdomen, fără să fie depistată sarcina

O femeie din Galaţi a stat timp de opt luni cu un făt care i s-a dezvoltat în abdomen, şi nu în uter, fără ca sarcina să fie depistată, iar în momentul în care a ajuns la spital medicii au constatat că fătul era mort de aproximativ două luni, acesta fiind considerat un caz medical rar.

Femeia în vârstă de 31 de ani a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi acuzând dureri abdominale, iar medicii au constatat că este vorba despre un caz extrem de rar: aceasta era însărcinată în opt luni, iar fătul se dezvoltase în abdomen.

De asemenea, medicii au constatat că fătul era mort de aproape două luni.

"Pacienta a fost internată la obstetrică ginecologie pentru dureri abdominale. Ecografic, s-a descoperit un făt corespunzător vârstei de şase luni. Cum situaţia era nefavorabilă unei întreruperi de sarcină, s-a procedat la o operaţie cezariană în timpul căreia s-a descoperit în cavitatea abdominală fătul, mort de circa două luni. Nu avea semne de sarcină şi chiar fusese la medicul ginecolog cu ceva timp în urmă. Cum sarcina ei nu avea nici o legătură cu uterul, i s-a spus că nu e însărcinată. De fapt, nu prezenta nici un semn de sarcină. Intervenţia a fost una conservatoare - a fost scos fătul, iar femeia a fost pusă sub tratament până la refacere", a declarat dr. Alina Călin, medicul care s-a ocupat de acest caz.

 

Riscul de moarte la care a fost expusă femeia, enorm

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa, a declarat că este vorba despre un caz medical extrem de rar şi că pacienta a avut "mare noroc" că a rămas în viaţă.

"În peste 40 de ani de medicină n-am mai văzut niciodată aşa ceva. Riscul de moarte la care a fost expusă mama a fost enorm. Nu ştiu dacă vorbim despre o minune, dar femeia a avut mare noroc să rămână în viaţă", a declarat dr. Nicolae Bacalbaşa.

În prezent, femeia se află sub tratament şi este internată la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi, fiind în afara oricărui pericol, potrivit medicilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Galaţi: O femeie a stat opt luni cu un făt dezvoltat în abdomen, fără să fie depistată sarcina.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Galaţi: O femeie a stat opt luni cu un făt dezvoltat în abdomen, fără să fie depistată sarcina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei