Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mai 2011 - Anul XVI, nr. 108 (4706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Numărul contractelor a crescut cu peste 100.000, datorită Codului Muncii şi a controalelor

Intrarea în vigoare a noului Cod al muncii şi controalele complexe, dispuse pentru depistarea muncii la negru, au determinat creşterea numărului de contracte de muncă cu 102.870 într-o singură săptămână, bătălia cu munca la negru şi cu evaziunea fiscală continuă şi în iunie, afirmă Emil Boc.

Primul-ministru Emil Boc, ministrul interimar al Muncii, a precizat că în perioada 2 - 9 mai au fost realizate 3.065 de controale pentru identificarea muncii la negru şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 3.742.000 de lei, adică aproximativ un milion de euro.

"Au fost încheiate 102.870 de noi contracte de muncă. Deci, avem o eficienţă a noii legislaţii, dar şi o eficienţă a controalelor dispuse. Peste 102.000 de persoane din România au un salariu şi sunt asigurate la sănătate, pensii şi şomaj. (…) Este important pentru stat că 102.000 de persoane nu mai sunt dependente de asistenţa socială", a declarat Emil Boc.

În opinia sa, scopul noii legislaţii de a crea noi locuri de muncă a fost atins, iar acest lucru nu poate fi făcut în lipsa unor "controale încrucişate şi complexe".

Principalele domenii în care au fost încheiate noi contracte de muncă sunt: construcţiile (aproximativ 22.000), comerţ şi ridicata cu amănuntul şi industria prelucrătoare (câte 20.000), hoteluri şi restaurante (7.000), tranzacţii imobiliare (6.000), transport (5.000) agricultură (4.100) sau activităţi administrative (aproximativ 3.500).

"Aceste controale vor continua în toată luna mai, dar şi în iunie. Doar prin verificarea riguroasă putem să ne asigurăm că legea se respectă. Această bătălie cu munca la negru şi cu evaziunea fiscală va fi continuată în fiecare zi. Am dispus să se continue această activitate", a mai declarat ministrul interimar al Muncii.

Emil Boc le-a transmis angajatorilor că, odată cu intrarea în vigoare a noii legislaţii a muncii, nu mai merită să folosească munca la negru.

"Mai sănătos este să-i faci carte de muncă şi să dormi liniştit. Este mai mare amenda decât dacă îi faci carte de muncă", a mai spus Boc.

Pe de altă parte, premierul a precizat că scopul noului Cod al muncii nu este să trimită angajatorii la închisoare, dar că aceştia trebuie să ştie că dacă merg până la extreme pot ajunge şi acolo.

Demnitarul a mai spus că încă nu au fost centralizate cazurile penale, dar că o situaţie de acest gen va fi gata la sfârşitul săptămânii viitoare.

"Prima parte a acţiunii s-a dovedit a fi un succes. Sunt convins că vom putea echilibra numărul de contributori la bugetul de stat cu cel al beneficiarilor. Principala noastră preocupare este să creştem numărul de angajaţi pentru că orice contract de muncă înseamnă un salariu", a mai spus Emil Boc.

Şeful Executivului a adăugat că cele 102.870 de noi contracte de muncă nu sunt acte adiţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Numărul contractelor a crescut cu peste 100.000, datorită Codului Muncii şi a controalelor.
 Vizualizări articol: 334 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Numărul contractelor a crescut cu peste 100.000, datorită Codului Muncii şi a controalelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei