Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 feb 2011 - Anul XVI, nr. 28 (4626)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IGPR: Percheziţii domiciliare şi audieri într-un caz de spălare de bani, suma fiind de 2,8 mil.euro

 

Poliţişti DCCO şi procurori DIICOT au efectuat şase percheziţii domiciliare, iar patru persoane au fost aduse cu mandat la audieri, într-un dosar în care este cercetată activitatea unui grup infracţional specializat în spălare de bani, suma fiind de aproximativ 2,8 milioane de euro.

Cele şase percheziţii domiciliare au avut loc miercuri, informează Poliţia Română.

În anchetă sunt cercetate 11 persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani, complicitate la spălare de bani, evaziune fiscală şi contrabandă.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite documente şi înscrisuri ce atestă schimbul valutar al unor importante sume de bani proveniţi din infracţiuni, precum şi externalizarea valutei prin circuite ilegale.

Totodată, s-au instituit şase sechestre asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale suspecţilor, respectiv asupra a trei terenuri arabile în valoare de aproximativ 114.000 de euro, a două apartamente în valoare de aproximativ 120.000 de euro, precum şi pe sume în bani, 35.000 de euro, 13.500 de dolari şi 105.000 lei.

Anchetatorii au stabilit că suspecţii sunt implicaţi în efectuarea de transferuri de bani în Turcia, bani proveniţi din infracţiuni săvârşite pe teritoriul României (evaziune fiscală, contrabandă), în scopul ascunderii originii infracţionale a acestora.

Suma de bani supusă procesului de spălare de grupul infracţional organizat este, urmare a cercetărilor efectuate, în cuantum de aproximativ 2.800.000 de euro.

Din Turcia, sumele de bani erau transferate, de cele mai multe ori prin sistemul bancar, în conturile din ţările solicitate de clienţii reţelei. Fiecare dintre membri avea organizată propria reţea infracţională, punctele centrale fiind transportul sumelor de bani prin curieri şi transferul sumelor de bani de către celula din Turcia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IGPR: Percheziţii domiciliare şi audieri într-un caz de spălare de bani, suma fiind de 2,8 mil.euro.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IGPR: Percheziţii domiciliare şi audieri într-un caz de spălare de bani, suma fiind de 2,8 mil.euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei