Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 iul 2010 - Anul XV, nr. 178 (4469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a amânat până la 1 octombrie introducerea rovinietei electronice, din cauza contestaţiilor

Guvernul a amânat cu două luni, până la 1 octombrie, introducerea rovinietei electronice, din cauza numeroaselor contestaţii la licitaţia de selectare a firmei care va realiza noul sistem de plată a tarifului pentru drumuri naţionale, contestaţii care au întârziat punerea în funcţiune a sistemului.

Decizia de amânare a termenului a fost luată prin ordonanţă adoptată de Guvern.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţase iniţial că rovinieta electronică va fi introdusă la 1 august.

CNADNR a selectat, la sfârşitul lunii decembrie 2009, consorţiul Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra sistemul, valoarea contractului fiind de 35,96 milioane de lei, fără TVA.

Din cauza numeroaselor contestaţii formulate asupra procedurii de achiziţie, contractul a fost însă încheiat abia în iunie 2010, conform documentului adoptat de Executiv.

"Având în vedere complexitatea sistemului care va trebui livrat de câştigătorul licitaţiei, acesta nu poate fi realizat într-un termen atât de scurt încât la data de 1 august 2010 să fie funcţional. În aceste condiţii, este necesară prorogarea termenului de achitare a tarifului de utilizare prin intermediul sistemului informatic de emitere, gestiune monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMC) şi, implicit, a celorlalte activităţi care derivă din utilizarea sistemului, de la 1 august 2010 la 1 octombrie 2010, dată la care sistemul va fi funcţional", se arată în ordonanţă.

Odată cu implementarea sistemului electronic de emitere şi control al taxei de drum, trebuia să fie introdusă şi rovinieta cu termen de valabilitate de 90 de zile, dar şi acest termen a fost amânat pentru 1 octombrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a amânat până la 1 octombrie introducerea rovinietei electronice, din cauza contestaţiilor.
 Vizualizări articol: 1087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a amânat până la 1 octombrie introducerea rovinietei electronice, din cauza contestaţiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei