Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 iul 2010 - Anul XV, nr. 178 (4469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Interlopi fără număr

Impresarul care a încoronat „regii manelelor” şi tâlharul care a speriat Germania, în arestul IPJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Nu mai puţin de 55 de persoane au fost aduse, ieri, la Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pentru audieri într-o megareţea de contrabandă cu ţigări aduse din Ucraina şi Republica Moldova şi vândute pe piaţa neagră din România. Gruparea este condusă, potrivit anchetatorilor, de un anume Paul Iova, alias „Ion Petrişor”, în vârstă de 48 de ani, din municipiul Bucureşti, personaj interlop cunoscut ca organizator al concursului „Miss Piranda” şi impresarul care a încoronat "regii manelelor" din România.

Alături de „Petrişor”, în faţa procurorilor suceveni din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate a fost adus, ieri, şi Constantin Nistor, în vârstă de 38 de ani, alias „Copilu” din Vicovu de Sus, individ care anii trecuţi a speriat Germania, cu mai multe infracţiuni de mare violenţă (jaf armat, răpire şi luare de ostatici), comise în zona Hamburg.

Deşi a fost extrădat, acum trei ani, în Germania, unde ar fi trebuit să-şi ispăşească pedeapsa pentru faptele comise, „Copilu” - explică surse judiciare - s-a întors acasă, la Vicov, de câteva luni, şi a devenit unul dintre principalii organizatori ai contrabandei cu ţigări din zonă.

Nistor a beneficiat, mărturisea ieri procurorul şef al DIICOT Suceava, Marius Cazac, şi de ajutorul unui alt individ cunoscut ca fiind implicat de ani buni în mafia ţigărilor cu timbru ucrainean, George Tărâţă, în vârstă de 37 de ani, zis „Cuşu”, din Vicovu de Jos.  

„Cuşu” a mai fost arestat preventiv în decembrie 2007, alături de alţi 14 indivizi, fiind acuzat că făcea parte dintr-o reţea de contrabandişti cu ţigări care acţiona în zona Ulma şi care beneficia şi de complicitatea mai multor poliţişti de frontieră şi agenţi vamali.

Nu a stat în spatele gratiilor decât până pe la jumătatea lui februarie 2008, când a fost pus în libertate de judecători.

„Cuşu”, „Ion Petrişor” şi „Copilu” au primit, ieri, ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Aseară, aproape de ora 22:00, anchetatorii dăduseră nouă ordonanţe de reţinere, iar faţă de doi dintre învinuiţi au luat măsura interzicerii de a părăsi ţara.

 

Ţigări de aproape 1.100.000 de euro, găsite la percheziţii

Ieri dimineaţă, de la Suceava, a fost declanşată acţiunea de anihilare a uneia dintre cele mai mari reţele de contrabandă cu ţigări care acţiona pe raza României.

Peste 200 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră, sub coordonarea procurorilor DIICOT Suceava, au efectuat simultan 50 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Suceava (23 de percheziţii), Botoşani, Constanţa, Covasna şi Neamţ.

Nu mai puţin de 55 de persoane au fost aduse, ieri, în faţa procurorilor DIICOT Suceava pentru audieri.

Cercetările în acest caz, se arată într-un comunicat al poliţiei, au demarat în 2006, la sesizarea ofiţerilor Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. 

„Din investigaţiile efectuate de poliţişti, s-a stabilit că ţigaretele au fost introduse ilicit în România, peste frontiera de stat adiacentă judeţelor Suceava şi Botoşani, membrii grupării coordonând şi controlând direct contrabanda, asigurând în acelaşi timp colectarea, depozitarea, transportul şi desfacerea către comercianţii de ţigarete de pe piaţa neagră a municipiului Bucureşti şi judeţelor Constanţa, Neamţ şi Covasna”, susţin anchetatorii.

În urma percheziţiilor de ieri dimineaţă, au fost capturate peste 500.000 de pachete de diferite mărci de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova.

„Valoarea prejudiciului, doar pentru ţigările capturate, se ridică în acest moment la suma de 5.000.000 lei (echivalentul a peste 1.100.000 Euro)”, se preciza într-un comunicat al DIICOT.

 

Reţinut pentru „atentare la preşedintele statului”

Considerat a fi capul grupării, Paul Iova, alias „Ion Petrişor”, a ajuns la sediul DIICOT Suceava, ieri dimineaţă, în jurul orei 9:30, fiind adus cu propriul autoturism, un BMW X6 (B 36 YOV), la volanul căruia se afla un poliţist cu cagulă pe faţă. Iova era cu cătuşe la mâini, pe bancheta din spate a luxosului autoturism, fiind înconjurat de cagulişti.

Întrebat de unul dintre ziariştii prezenţi în faţa Parchetului de ce a fost reţinut, „Ion Petrişor”, care şi-a tras tricoul peste cap, să nu i se vadă faţa, a răspuns ironic: „atentare la preşedintele statului”.

Nu la fel de ironic a fost şi câteva ore mai târziu, când a aflat că a fost reţinut pentru 24 de ore şi că va fi prezentat instanţelor de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Roxana „Prinţesa Ardealului”, la audieri

Din informaţiile pe care le deţinem, în momentul în care a fost reţinut Paul Iova, undeva pe la Focşani, acesta se afla alături de o anume Roxana „Prinţesa Ardealului”, o tânără în vârstă de 20 de ani, din Deva, cântăreaţă de manele şi prezentatoarea unei emisiuni la Taraf TV.

Manelista este bănuită că ar fi implicată în afacerile cu ţigări de contrabandă, motiv pentru care a fost adusă şi ea, ieri, la audieri, la sediul DIICOT Suceava.

Spre seară, însă, „Prinţesa Ardealului” a fost lăsată să plece.

 

Duşi în miez de noapte la arestare

Printre învinuiţii chemaţi la audieri în faţa procurorilor s-ar mai afla şi fratele lui „Copilu”, precum şi un om de afaceri din Târgu Neamţ, Iulian Lazăr, administrator al mai multor săli de jocuri-casinouri.

Acesta din urmă a plecat la fel cum a venit, însoţit de avocatul său, Cătălin Pintea. „Urmează să vedem ce se va întâmpla în continuare în dosar, să analizăm materialul probator al parchetului, pentru a continua demersul nostru de a dovedi nevinovăţia clienţilor mei”, a declarat avocatul Pintea, care mai are un client printre cei 55 de învinuiţi.

Din informaţiile adunate în cursul zilei de ieri, pe lista învinuiţilor s-ar mai afla şi Valentin Mehno, Ştefan Niculai Hutopilă, Ghiocel Liviu Zabavschi şi o femeie, Mihaela Butnăraşu.

Anchetatorii susţineau, aseară, că vor merge în cursul nopţii la instanţă, cu propunere de arestare preventivă a indivizilor faţă de care au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Vom reveni cu amănunte în ediţiile următoare ale Monitorului de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impresarul care a încoronat „regii manelelor” şi tâlharul care a speriat Germania, în arestul IPJ Suceava.
 Vizualizări articol: 2855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 22 voturi
Impresarul care a încoronat „regii manelelor” şi tâlharul care a speriat Germania, în arestul IPJ Suceava4.2522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uauuu!! trimis de
(31 iul 2010, 22:10:08
ai dat lovitura bai grasule cu articolul asta!!cat ai pupat in c.u.r. ca sa intri pe fir?esti ziarist mare ce mai......poate pleci undeva departe si ne lasi in pace
2.   ... trimis de
( 1 aug 2010, 00:10:40
Oare ce etnie au respectivii ? Sunt cumva tigani ?
3.   ... trimis de
( 1 aug 2010, 00:55:28
doar petrisor asta restul nu-s tigani .
3.1  RE: ... trimis de
( 1 aug 2010, 21:40:00
scuze... m-am lasat dus de val si am crezut ca toti sunt tigani. Mea culpa.
4.   :))) trimis de
( 2 aug 2010, 04:16:31
doar petrisor ?? Pentru petrisor au venit peste 30 de rromi in parc la 3 barboshi ?? Numai eu am vazut vreo 3 femei plangand in parc ca nu sunt vinovati copiii lor. 3 copiii de la aceeasi mama am vazut ... dar copil cu 3 mame inca nu am vazuthappy spor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei