Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2010 - Anul XV, nr. 8 (4299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii nu mai au nevoie de viză pentru călătoriile de până la 90 de zile în Turcia

MAE a anunţat, ieri, cetăţenii români care doresc să călătorească în Turcia pentru o perioadă de până la 90 de zile nu mai au nevoie de viză de intrare.
"La data de 7 ianuarie 2010 a fost promulgată legea privind eliminarea vizelor pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Turcia pentru o perioadă de până la 90 de zile, în termen de 6 luni. Măsura va intra în vigoare după anunţarea autorităţilor de frontieră turce şi este valabilă pentru cetăţenii români posesori de paşapoarte simple. Data intrării în vigoare a legii va fi anunţată pe site-ul MAE şi prin comunicat de presă", se arată într-un comunicat al Ministerului.
Potrivit MAE, măsura este valabilă pentru cetăţenii români posesori de paşapoarte simple.
Intrarea în Turcia se face doar pe baza paşaportului valabil, precizează MAE, recomandând totodată cetăţenilor români care doresc să călătorească în această ţară să deţină, pe lângă paşaport, şi cartea de identitate, unde sunt precizate date suplimentare de identificare.
Ministerul precizează că au existat cazuri în care cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Turciei au fost reţinuţi de poliţia locală din cauza unor coincidenţe de nume cu cele ale unor persoane care au comis infracţiuni pe teritoriul acestui stat.
De asemenea, cetăţenilor români li se recomandă "cu insistenţă" să nu plece la drum în afara graniţelor ţării fără a avea încheiate asigurarea medicală, de viaţă şi de călătorie.
Decizia fusese anunţată de la finalul lunii august, când ministrul de Externe de la acea dată, Cristian Diaconescu, a făcut o vizită la Ankara.


MAE preciza atunci că Diaconescu i-a mulţumit omologului turc pentru decizia de a scuti cetăţenii români de viză pentru sejururi turistice mai mici de 90 de zile şi a asigurat că partea română va evalua posibilităţile de flexibilizare a acordării de vize pentru cetăţenii turci care călătoresc în România.
Cristian Diaconescu a reconfirmat atunci sprijinul României pentru aderarea Turciei la UE. Totodată, cei doi miniştri de Externe au agreat ridicarea relaţiilor bilaterale la nivelul de parteneriat strategic, având în vedere "stadiul excelent" al acestor relaţii, proiectele comune în domeniul economic şi promovarea unor proiecte regionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii nu mai au nevoie de viză pentru călătoriile de până la 90 de zile în Turcia.
 Vizualizări articol: 395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii nu mai au nevoie de viză pentru călătoriile de până la 90 de zile în Turcia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei