Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 dec 2009 - Anul XIV, nr. 302 (4288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 2.000 de poliţişti vor fi zilnic în teren, în perioada sărbătorilor

Peste 2.000 de poliţişti vor fi zilnic în teren, pentru a asigura ordinea şi siguranţa publică, precum şi desfăşurarea normală a traficului rutier şi pietonal pe durata sărbătorilor de iarnă, a anunţat, miercuri, Poliţia Română.
"În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă şi pe timpul acestora, peste 2.000 de poliţişti vor fi, în fiecare zi, în teren pentru descurajarea şi combaterea producerii de infracţiuni sau alte fapte antisociale, care pot aduce atingere ordinii publice, astfel încât sărbătorile să se desfăşoare în linişte", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
În această perioadă vor avea loc manifestări religioase şi culturale, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile rurale şi zonele turistice, de aceea este nevoie de un număr mai mare de poliţişti, a precizat sursa citată.
Poliţiştii vor avea în atenţie identificarea şi supravegherea persoanelor pretabile să comită fapte antisociale pe timpul slujbelor religioase, prevenirea înşelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, a furturilor din buzunare şi poşete. Pe timpul desfăşurării ceremonialurilor religioase, în zona bisericilor şi a celorlalte locuri de cult vor acţiona echipe de poliţişti, care vor preveni infracţiunile cu violenţă şi actele de profanare a acestora.
Agenţii de poliţie rutieră vor fi prezenţi pe arterele intens circulate, mai ales în zonele turistice, pentru a fluidiza traficul. Va fi asigurată fluenţa traficului auto şi pietonal în special în zona lăcaşurilor de cult, a locurilor în care se organizează manifestări religioase, cultural-artistice sau sportive, potrivit comunicatului IGPR.
Poliţia va monitoriza respectarea normelor care reglementează regimul materiilor explozive şi desfăşurarea operaţiunilor cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. De asemenea, în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze copiii cu atenţie sporită, deoarece aceştia sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.
IGPR menţionează că singurele obiecte pirotehnice care pot fi achiziţionate şi folosite de către cetăţeni sunt steluţele, lumânările scânteietoare, jerbele cu scântei, minifaclele şi minisorile, cu o masă maximă de amestec pirotehnic de trei grame.
Totodată, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române va asigura, în continuare, informarea permanentă a participanţilor la trafic asupra condiţiilor meteo-rutiere de deplasare.
Structurile de poliţie transporturi vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată, pe trenurile de călători şi celelalte mijloace de transport, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de şi din bagaje, precum şi din buzunare.
"Poliţia este pregătită să pună în aplicare dispozitive viabile şi flexibile care să poată fi uşor adaptate sau reorientate pentru îndeplinirea unor misiuni neprevăzute ori rezolvarea situaţiilor deosebite", precizează IGPR.
Măsuri de ordine şi siguranţă publică pe durata sărbătorilor de iarnă vor fi puse în aplicare în colaborare cu celelalte autorităţi cu atribuţii în domeniu - poliţie comunitară, jandarmerie, pompieri, poliţişti de frontieră, autorităţile administraţiei publice locale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.000 de poliţişti vor fi zilnic în teren, în perioada sărbătorilor .
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Peste 2.000 de poliţişti vor fi zilnic în teren, în perioada sărbătorilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei