Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 dec 2009 - Anul XIV, nr. 292 (4278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vacanţa de iarnă pentru elevi începe cu şapte zile mai devreme, profesorii în concediu fără plată

Elevii din învăţământul preuniversitar au intrat, ieri, după ultima oră de curs, în vacanţa de iarnă, cu şapte zile mai devreme decât era programat la începutul anului şcolar, din cauza concediului fără plată al dascălilor, stabilit de Ministerul Educaţiei pentru perioada 14-18 decembrie.
Aceste zile de concediu fără plată, respectiv modificarea perioadei de vacanţă şi a celei de studiu aduc modificări şi în structura anului şcolar.
Potrivit structurii anului şcolar 2009-2010 stabilite de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), cursurile în învăţământul preuniversitar au început luni 14 septembrie 2009 şi se vor încheia ieri 11 iunie 2010, însumând 35 de săptămâni de şcoală (173 de zile lucrătoare).

 

„Cui îi mai pasă de învăţământ azi”

"Dacă facem un calcul simplu, anul şcolar va avea cu o săptămână mai puţin, deci 168 de zile lucrătoare. Acestora li se adaugă câte o săptămână în care, pe rând, zeci dacă nu sute de şcoli au fost închise şi vor mai fi din cauza gripei porcine. Deci 163 de zile. Şi ce va mai fi până la sfârşitul anului", a spus, ieri, pentru MEDIAFAX, Mirela B., profesoară într-un liceu din Capitală.
Ea a adăugat că, în aceste condiţii, Ordinul ministrului Educaţiei "este încălcat de toată lumea", întrucât nu este respectată structura anului şcolar. "Dar cui îi mai pasă de învăţământ azi", a opinat dascălul.
"În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba, la cererea conducerii şcolilor, modificări ale structurii anului şcolar. Aprobarea modificării structurii anului şcolar se acordă în condiţiile asigurării numărului de 173 de zile de cursuri, precum şi a posibilităţii ca toţi elevii să participe, fără restricţii, la examenele de bacalaureat şi de absolvire", a menţionat profesoara, citând ordinul MECI.
Elevii şi preşcolarii au mai avut două zile libere, în 30 decembrie, pentru concediul fără plată al cadrelor didactice, şi în 1 decembrie, pentru Ziua Naţională a României.
Vacanţa de iarnă durează până duminică, 3 ianuarie 2010. Semestrul întâi continuă din 4 ianuarie până în 29 ianuarie, iar în intervalul 30 ianuarie - 7 februarie 2010 este programată vacanţa intersemestrială.
Semestrul II începe luni 8 februarie 2010 şi se încheie ieri 11 iunie 2010. De sâmbătă 3 aprilie şi până duminică 11 aprilie 2010, elevii vor fi în vacanţa de primăvară. Vacanţa de vară va începe sâmbătă 12 iunie şi se va termina duminică 12 septembrie 2010.
Ministerul Educaţiei a stabilit că zilele libere fără plată pentru cadrele didactice vor fi acordate în 30 noiembrie şi în perioada 14-18 decembrie. Măsura a fost luată în contextul aplicării Legii 329/2009 privind reducerea cheltuielilor.
Iniţial, Ministerul Educaţiei propusese ca zilele libere fără plată să se acorde în perioada 21-24 decembrie şi 28-31 decembrie. Sindicaliştii au susţinut însă că zilele libere nu pot fi acordate cumulativ, toate într-o singură lună, şi nici nu pot fi asimilate perioadei de concediu, personalul didactic fiind în concediu în perioada 21-31 decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vacanţa de iarnă pentru elevi începe cu şapte zile mai devreme, profesorii în concediu fără plată.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Vacanţa de iarnă pentru elevi începe cu şapte zile mai devreme, profesorii în concediu fără plată3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei