Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iul 2009 - Anul XIV, nr. 160 (4146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inspectorii de muncă au dat amenzi de peste 360.000 de lei pentru nereguli pe şantiere

Inspectorii de muncă din ţară au descoperit aproape 700 de nereguli pe şantiere şi au dat amenzi de peste 360.000 de lei în primele două zile de la începerea controalelor la firmele de construcţii privind securitatea în muncă.
Inspecţia Muncii (IM) verifică firmele de construcţii pentru a vedea dacă respectă măsurile de securitate şi sănătate în muncă şi a identifica eventualele cazuri de muncă fără forme legale.
În primele două zile de la începerea controalelor au fost verificaţi 432 de angajatori din domeniul construcţiilor. În societăţile care au fost controlate lucrează 19.435 de persoane.
Potrivit Inspecţiei Muncii, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii de muncă au constatat 699 de nereguli privind securitatea şi sănătatea în muncă şi au dat 281 de sancţiuni contravenţionale, din care 213 avertismente şi 68 de amenzi în valoare totală de 367.500 de lei.
"În situaţia în care s-a constatat că există un pericol iminent de accidentare, s-a dispus sistarea activităţii în şapte unităţi, la 35 de locuri de muncă şi a 125 de echipamente de muncă. Pentru remedierea deficienţelor constatate, inspectorii de muncă au dispus 702 măsuri cu termene fixe de raportare a modului de rezolvare", se arată în raportul întocmit de IM după primele două zile de control.
Cele mai frecvente deficienţe constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost de ordin tehnic, respectiv lipsa măsurilor colective ale modului de prevenire a căderilor de la înălţime (balustradă, mână curentă, protecţie suplimentară), nefolosirea echipamentului individual de protecţie la lucrările la înălţime, conceperea, construirea şi întreţinerea necorespunzătoare a schelelor sau protejarea şi utilizarea necorespunzătoare a platformele de lucru, pasarelelor şi scărilor schelelor.
Lipsa controlării schelelor de către o persoană competentă, utilizarea scărilor necorespunzătoare din punct de vedere al rezistenţei şi întreţinerii lor, neasigurarea schelelor mobile împotriva deplasării, lipsa măsurilor împotriva surpării, căderii de persoane, căderii de materiale sau a măsurilor luate împotriva pericolelor datorate de cablurile subterane sunt alte nereguli găsite de inspectorii de muncă în cele două zile de controale.
Totodată, au fost aplicate sancţiuni şi pentru lipsa căilor sigure de intrare şi ieşire din excavaţii, lipsa măsurilor împotriva prăbuşirii grămezilor de pământ, a materialelor şi utilajelor, utilizarea unor proceduri şi metode necorespunzătoare de demolare, lipsa măsurilor de prevenire împotriva nesiguranţei şi instabilităţii temporare a lucrării şi pentru utilizarea de cofraje, suporturi temporare şi sprijine necorespunzătoare.
Campania de verificare a firmelor din domeniul construcţiilor a început în 6 iulie, ultima zi în care s-au făcut controale inopinate fiind vineri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectorii de muncă au dat amenzi de peste 360.000 de lei pentru nereguli pe şantiere .
 Vizualizări articol: 427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inspectorii de muncă au dat amenzi de peste 360.000 de lei pentru nereguli pe şantiere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei