Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2009 - Anul XIV, nr. 153 (4139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul ar putea face o rectificare bugetară luna viitoare

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că Guvernul ar putea face o rectificare bugetară luna viitoare, însă totul depinde de nivelul de încasări şi de cel al deficitului din prima jumătate a anului.
Ministrul a răspuns unei întrebări adresate de un jurnalist, care a vrut să afle dacă va exista o rectificare bugetară în acest an bugetar şi dacă da când va fi aceasta.
"În privinţa unei posibile rectificări, da, din discuţiile pe care le-am avut cu Ministerul Finanţelor, este posibilă o rectificare bugetară, probabil în luna august, dar nu pot oferi repere în acest moment. Depinde şi de tipul de încasări şi de nivelul deficitului care se va înregistra la sfârşitul acestor prime şase luni şi apoi şi în luna iulie. Să vedem cum se încasează veniturile la bugetul de stat”, a declarat ministrul.
Întrebat dacă va fi o rectificare pozitivă sau negativă, ministrul a evitat răspunsul.
"Vă mulţumesc pentru înţelegere şi optimism", a răspuns acesta.
Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seară, că Guvernul va analiza posibilitatea unei noi rectificări bugetare, după analiza primului semestru, fără ca revizuirea bugetului să fie luată însă în calcul pentru perioada imediat următoare.
Întrebat la postul public de televiziune dacă s-a gândit la o rectificare bugetară, şeful Guvernului a afirmat că revizuirea este luată în calcul, dar nu pentru perioada imediată.
"Este posibil să discutăm despre o rectificare bugetară, dar nu în orizontul imediat apropiat. După ce vom face analizele pe şase luni de guvernare, vom putea să analizăm oportunitatea şi unei asemenea măsuri", a spus Boc.
Prima rectificare a bugetului din 2009 a fost efectuată în luna aprilie, în urma acordului de împrumut convenit cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul ar putea face o rectificare bugetară luna viitoare.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul ar putea face o rectificare bugetară luna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei