Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iun 2009 - Anul XIV, nr. 125 (4111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noutate

Persoanele fizice vor putea achiziţiona mai multe maşini prin programul "Rabla"

Partea a doua a programului Rabla, care începe de la 1 iunie, va cuprinde autoutilitare uşoare şi un număr nelimitat de autoturisme pentru persoanele fizice, a declarat, sâmbătă, la Constanţa, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.
Prezent la Mamaia, unde a participat la o adunare a motocicliştilor din toată ţara, ministrul Mediului a susţinut o conferinţă de presă chiar pe plaja din staţiune, pentru a prezenta următoarea etapă a programului "Rabla", care începe de la 1 iunie şi va aduce două modificări importante.

 

Modificări importante

Astfel, în program vor fi introduse şi autoutilitarele uşoare, de până la 3,5 tone, şi, respectiv, numărul de maşini care pot fi achiziţionate de o persoană nu mai este limitat la una singură, ci pot fi achiziţionate oricâte se doreşte, numai să se înscrie în datele programului.
"Aceste două modificări se vor întâmpla după ce miercurea viitoare voi introduce în şedinţa de Guvern o Ordonanţă de Urgenţă care să-mi permită să le fac şi bănuiesc că undeva, după data de 10-15 iunie, a doua etapă intră în funcţiune cu programul cu număr nelimitat şi cu autoutilitare uşoare. Ţinta noastră este să scoatem anul acesta 60.000 de rable de pe piaţă, indiferent cu ce mărci sunt înlocuite, indiferent ce proprietari le vor avea şi le vor utiliza pe cele noi", a declarat Nicolae Nemirschi.

 

11.500 de autoturisme vândute în prima etapă

Despre prima parte a programului "Rabla", care s-a încheiat în 29 mai, ministrul Mediului a spus că şi-a atins scopul şi practic a fost un ajutor pentru industria auto, care, în primele patru luni a avut o scădere a vânzărilor până în jur de 50 la sută, per total.
"Până la această dată s-au vândut 11.500 de autoturisme noi, din cele 20.000 alocate. Dar asta înseamnă 20 la sută din totalul de automobile noi vândute pe piaţa românească, comparativ cu anul trecut, când, din totalul automobilelor noi, la sfârşitul anului, programul Rabla a însemnat numai 18 la sută", a adăugat Nemirschi.

 

De la 1 septembrie, şi persoanele juridice ar putea intra în program

Ministrul Mediului a mai declarat că şi persoanele juridice ar putea intra în programul "Rabla", dar de la 1 septembrie.
"Aici lucrurile se duc un pic spre legislaţia europeană şi, având discuţii cu Consiliul Concurenţei, aici trebuie aplicată aşa numita schemă de ajutor de minimis, adică de ajutor de stat, dar lucrul acesta se face în nişte etape. Însă el va fi fezabil şi va fi aplicat în a treia etapă. Adică de la 1 septembrie vor beneficia de autoturisme şi autoutilitare şi persoanele juridice, în aceleaşi condiţii", a declarat Nemirschi.
El a precizat că la persoanele juridice schema va fi aplicată pentru trei ani, aceasta însemnând că va fi valabilă până în 2011.
"Am alocat pentru acest program 60.000 de unităţi în trei ani de zile, ceea ce înseamnă un efort financiar de subvenţie, pentru prima de casare, de circa 54 - 55 de milioane de euro pentru cei trei ani", a afirmat ministrul Mediului.
Nicolae Nemirschi a menţionat că există şi o variantă de achiziţie prin leasing al autoturismelor şi autoutilitarelor incluse în programul "Rabla", "dar se pare că aici mai sunt nişte runde destul de grele cu Consiliul Concurenţei".
O noutate a ediţiei 2009 este aceea că în program vor putea intra maşinile mai vechi de zece ani după ce, până în acest an, erau casate doar maşini de 12 ani vechime sau mai mult contra primei de la stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoanele fizice vor putea achiziţiona mai multe maşini prin programul "Rabla".
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Persoanele fizice vor putea achiziţiona mai multe maşini prin programul "Rabla"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei