Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2009 - Anul XIV, nr. 104 (4090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţionarii şi administratorii firmelor declarate inactive fiscal vor fi înscrişi în cazierul fiscal

Acţionarii şi administratorii firmelor declarate inactive fiscal şi cei pentru care s-a stabilit atragerea răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent vor fi înscrişi în cazierul fiscal, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă obţinut de MEDIAFAX.

"În prezent, este binecunoscut fenomenul autolichidării societăţilor comerciale care acumulează obligaţii bugetare semnificative, şi înfiinţarea de noi societăţi de către aceeaşi asociaţi şi/sau administratori, fără ca aceste fapte şi proceduri evazioniste să fie înscrise în cazierul fiscal (...), cu toate că ele prezintă un grad de risc fiscal ridicat", se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordonanţă.

Astfel, Guvernul doreşte limitarea posibilităţii de înfiinţare a unor societăţi noi de către persoanele care şi-au lichidat societăţile cu obligaţii bugetare semnificative, prin înscrierea acestor fapte, considerate evazioniste, în cazierul fiscal.

Proiectul de act normativ propune ca în cazierul fiscal să se ţină evidenţa persoanelor fizice şi juridice, precum şi a asociaţilor, acţionarilor şi reprezentanţilor legali ai persoanelor juridice care au săvârşit fapte sancţionate de legile fiscale, financiare, vamale, precum şi cele care privesc disciplina financiară.

"Oficiul Naţional al Registrului Comerţului va comunica, în termen de maxim 30 de zile, de la solicitare, lista asociaţilor, acţionarilor şi reprezentanţilor legali ai persoanelor juridice care au fost declarate inactive. Actualizarea cazierului fiscal cu faptele prevăzute la art.2 alin.(2) (inactivitate fiscală şi atragerea răspunderii solidare - n.r.) se realizează în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă", se arată în proiect.

Atragerea răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent va fi înscrisă în cazierul fiscal dacă este stabilită prin decizia sau hotărârea judecătorească.

Potrivit legii societăţilor comerciale, nu pot fi fondatori ai unei firme persoanele care sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, uz de fals, înşelaciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, pentru infracţiunile prevăzute de Legea pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism şi pentru infracţiunile prevazute în legea insolvenţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţionarii şi administratorii firmelor declarate inactive fiscal vor fi înscrişi în cazierul fiscal.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acţionarii şi administratorii firmelor declarate inactive fiscal vor fi înscrişi în cazierul fiscal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei