Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2009 - Anul XIV, nr. 31 (4017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Numărul victimelor accidentelor rutiere de la începutul anului, mai mic cu 14% comparativ cu 2008

Numărul persoanelor decedate în evenimente rutiere înregistrate în intervalul 1 ianuarie - 5 februarie este cu 14 la sută mai mic comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2008, potrivit datelor prezentate experţilor TISPOL de şeful interimar al Poliţiei rutiere, Gino Theodor Boşman.

Şeful interimar al Poliţiei rutiere naţionale, comisarul-şef Gino Theodor Boşman, i-a informat pe experţii Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL) despre acţiunile demarate de la începutul anului pentru combaterea sistematică a principalelor cauzelor generatoare de accidente grave, precizând că numărul victimelor în accidentele rutiere înregistrate în intervalul 1 ianuarie - 5 februarie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2008, s-au redus cu 14 la sută.

Totodată, el a spus că acţiunile fac parte din măsurile premergătoare punerii în aplicare a unui Plan de Acţiune pentru combaterea accidentelor de circulaţie.

TISPOL a elaborat un proiect european LIFESAVER, care a fost aprobat de Comisia Europeană şi care se va derula în perioada 2008 - 2010.

Scopul proiectului vizează întărirea capacităţii de acţiune a poliţiilor rutiere naţionale din şase ţări europene, respectiv Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania şi Ungaria, ţări care încă se confruntă cu un număr însemnat de accidente de circulaţie.
Obiectivul proiectului îl constituie sporirea contribuţiei statelor menţionate la reducerea mortalităţii rutiere şi, prin aceasta, la apropierea de obiectivul strategic stabilit de Uniunea Europeană în domeniul siguranţei rutiere, respectiv reducerea cu 50 la sută a numărului persoanelor decedate în accidente de circulaţie în deceniul 2001 - 2010.
Şeful Poliţiei rutiere a precizat, miercuri, că în România există probleme cu infrastructura şi cu educaţia şi că ar trebui ca acestea să se dezvolte ca să se ajungă la reducerea numărului de accidente rutiere.

El a spus că anul trecut au fost depistate cu 30 la sută mai multe infracţiuni pe line de circulaţie, au fost aplicate cu 11 la sută mai multe amenzi, iar numărul permiselor reţinute a fost cu 20 la sută mai mare. "Cu toate acestea, accidentele şi consecinţele s-au mărit, înseamnă că problema este în altă parte", a subliniat Boşman.

România a înregistrat în ultimii doi ani o creştere a numărului şi a consecinţelor evenimentelor rutiere grave, în 2008 fiind înregistrate peste 10.000 de accidente grave, soldate cu aproape 3.000 de morţi şi peste 9.000 de răniţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul victimelor accidentelor rutiere de la începutul anului, mai mic cu 14% comparativ cu 2008.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul victimelor accidentelor rutiere de la începutul anului, mai mic cu 14% comparativ cu 20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei