Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 feb 2009 - Anul XIV, nr. 31 (4017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă privind excursia unui grup de copii, blocaţi 17 ore pe un aeroport din Marea Britanie

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) va declanşa, luni, o anchetă cu privire la excursia grupului de copii care au rămas blocaţi pe Aerportul Luton, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul Stelian Fedorca, apreciind că organizarea călătoriei trebuie asumată de profesori şi părinţi.

Conform inspectorului general Stelian Fedorca, excursia are un "oarecare" caracter privat, întrucât a fost organizată de profesori, cu acordul părinţilor şi nu a fost asumată de ISMB, aşa cum se întâmplă în cazul competiţiilor şcolare sau al unor excursii cu caracter de schimburi interşcolare.

Fedorca a precizat că va declanşa o anchetă pentru a învăţa ceva din această experienţă şi pentru a-i sfătui pe viitor pe aceia care organizează astfel de excursii.

Un grup de 50 de copii şi 13 profesori, majoritatea de la Liceul I.L. Caragiale din Bucureşti, au stat blocaţi, sâmbătă, timp de peste 17 ore, pe aeroportul din Luton, situat la 45 de kilometri de Londra. Copiii au stat fără apă şi fără mâncare, în tot acest timp neprimind nici o explicaţie de la reprezentanţii Wizz Air.

După ce situaţia a fost semnalată presei, precum şi ambasadei române la Londra, Wizz Air a anunţat că grupul de copii va fi cazat la un hotel apoi a fost transportat în ţară cu un avion al companiei Tarom, în cursul zilei de ieri. Wizz Air a anunţat că va suporta integral costurile.

Copiii au fost vizitaţi şi de ambasadorul României la Londra, precum şi de personalul consular, care s-au asigurat că situaţia a fost rezolvată.

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu cere şcolii de la care provin copiii care au stat blocaţi peste 17 ore pe Aeroportul Luton să facă plângere la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) împotriva companiei Wizz Air, responsabilă pentru această situaţie.

Andronescu a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că o asemenea posibilitate ar trebui luată în calcul şi de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Ministrul Educaţiei a mai afirmat că va discuta şi cu juriştii ministerului, pentru a vedea dacă şi instituţia pe care o conduce poate face o plângere în acest sens.

De asemenea, Ecaterina Andronescu a făcut un apel la profesorii care organizează acţiuni cu elevii să verifice recomandările firmelor care sunt implicate. Argumentul ministrului Educaţiei a fost că în cazul Wizz Air s-au mai înregistrat incidente similare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă privind excursia unui grup de copii, blocaţi 17 ore pe un aeroport din Marea Britanie.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anchetă privind excursia unui grup de copii, blocaţi 17 ore pe un aeroport din Marea Britanie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei