Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 feb 2009 - Anul XIV, nr. 30 (4016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni administrative la UPU al SJ Satu Mare, în cazul femeii care a murit acasă

Comisia ministerială de anchetă condusă de Raed Arafat a decis, ieri, sancţionarea administrativă a medicului şef UPU şi a asistenţilor care erau în tură la camera de urgenţe minore în ziua în care a fost adusă femeia din Tătărăşti, care a murit acasă, după ce a fost plimbată între spitale.

Subsecretarul de stat Raed Arafat a spus că, în urma anchetei comisiei ministeriale, s-a stabilit că serviciul de ambulanţă a reacţionat corect, ducând-o pe pacientă la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a ajuns la camera de triaj, fiind trimisă, în mod corect, de către asistentul de la triaj, la urgenţe minore.

Arafat a afirmat că femeii nu i s-a alocat un cod în momentul respectiv întrucât în acest spital nu s-a implementat încă sistemul de coduri.

"Femeia avea nevoie de îngrijiri de urgenţă, nu de resuscitare", a spus Arafat, motiv pentru care a fost dusă la urgenţe minore.

Pacienta a fost consultată, însă nu s-au recoltat analize de sânge, cum ar fi fost necesar, iar medicul a acţionat în limitele competenţei, decizând să o trimită la Clinica de Cardiologie, pentru investigaţii, care se găseşte într-o altă clădire.

Potrivit lui Arafat, medicul de gardă de la Cardiologie a consultat-o şi a trimis-o înapoi la UPU, fără a recomanda investigaţii suplimentare, motivând că nu are locuri pentru internare. Acest medic a recomandat însă ca a doua zi femeia să fie readusă la Clinica de Cardiologie pentru a fi văzută de medicul specialist cardiolog.

Potrivit lui Arafat, pacienta nu a fost ţinută pe coridor la UPU, ci în pat, i s-a oferit mâncare şi a fost monitorizată, dar nu s-a notat în fişă acest lucru.

A doua zi, a fost dusă înapoi la Clinica de Cardiologie, a fost consultată de către cardiolog, care a constatat că starea ei este ameliorată, astfel că a fost dusă înapoi la UPU întrucât avea fişă de luat de acolo, iar apoi trebuia să plece acasă, aşa cum recomandase medicul cardiolog.

„Femeia a fost dusă la nişte vecini, întrucât a spus că la ea acasă este frig. Ulterior, în jurul orei 22.00, ea a fost găsită moartă de către o rudă care a doua zi, la ora 12.00, s-a dus la medicul de familie pentru a cere certificatul de deces al femeii", a explicat Arafat.

Raed Arafat a spus că problemele constatate la UPU se referă la faptul că nu au fost folosite fişe complete, nu au fost utilizate toate posibilităţile de care dispune unitatea, fiind propuse sancţiuni administrative, care urmează a fi stabilite de managementul spitalului.

 

Sancţiuni administrative

Aceste sancţiuni administrative îi vizează pe medicul şef de la Unitatea de Primiri Urgenţe minore, precum şi pe asistenţii care erau de gardă în tura respectivă.

Potrivit sursei citate, comisia ministerială a constatat că la Secţia de Interne a Clinicii de Cardiologie unde a fost dusă femeia erau patru locuri libere, deci nu era justificată trimiterea pacientei înapoi la UPU pe motiv că nu ar fi locuri.

Raed Arafat a propus desfacerea contractului de muncă a medicului care a refuzat internarea pacientei la Secţia de Cardiologie.

De asemenea, a propus Colegiului Medicilor să ia în discuţie cazul medicului de la Unitatea de Primiri Urgenţe care a consultat-o prima oară pe femeie fără să îi facă analizele complete.

Tot Colegiul Medicilor trebuie să analizeze situaţia medicului de familie care a eliberat certificatul de deces fără să vadă persoana decedată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţiuni administrative la UPU al SJ Satu Mare, în cazul femeii care a murit acasă.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sancţiuni administrative la UPU al SJ Satu Mare, în cazul femeii care a murit acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei