Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 feb 2009 - Anul XIV, nr. 30 (4016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment

Boc: Vom da fonduri de la centru celor ce atrag bani europeni, fără să plătim şoferul, mătuşa, bunica

Premierul Emil Boc a declarat, ieri, că autorităţile locale care nu reuşesc să atragă fonduri europene vor fi sancţionate de comunităţi şi vor intra şi în "vizorul" autorităţilor centrale, care vor aloca bani doar acolo unde s-au atras fonduri europene, "fără să mai plătim şoferul, mătuşa, bunica"

Declaraţiile au fost făcute de Emil Boc la Vaţa de Jos, în judeţul Hunedoara, unde acesta a participat la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România.

"Autorităţile locale care nu reuşesc să atragă fonduri europene vor fi sancţionate, în primul rând, de comunităţile de care aparţin, pentru că deja românii ştiu să facă diferenţa între un primar care ştie să atragă fonduri comunitare şi unul care nu ştie. Vă asigur că şi noi, la nivel central, vom monitoriza care autorităţi locale vor reuşi să atragă fonduri comunitare pentru anul 2009 şi care nu. Acum sunt proceduri clare, prestabilite, termene scurte şi vor fi eliminate din legislaţie lucrurile care complică astăzi", a afirmat Boc.

Primul ministru a menţionat că şi banii de la centru vor veni la cei care atrag fonduri de la Uniunea Europeană.

"Se vor aloca fonduri de la centru doar ca şi contribuţie pentru cei care atrag fonduri europene, fără să mai plătim şoferul, mătuşa, bunica şi toţi cei care au rude ce lucrează cu fonduri europene şi care primeau un spor de 75 la sută", a adăugat Emil Boc.

Premierul a spus că aceia care vor cheltui "aiurea" fondurile vor răspunde în faţa legii.

"Avem organe abilitate ale statului şi avem chiar şi un departament care se ocupă de modul în care sunt cheltuite fondurile europene. Cei care încalcă normele legale, naţionale şi internaţionale vor răspunde potrivit legii. Procesul de atragere şi folosire a fondurilor europene trebuie să fie în conformitate cu prevederile legale române şi europene", a menţionat el.

Premierul Emil Boc a participat, ieri, la lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România de la Vaţa de Jos, judeţul Hunedoara, alături de mai mulţi miniştri şi secretari de stat, precum şi circa două sute de reprezentanţi ai administraţiilor locale din peste o sută de municipii din ţară.

În cadrul AG, el le-a spus primarilor că este datoria lor să facă din 2009 anul absorbţiei fondurilor comunitare în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Vom da fonduri de la centru celor ce atrag bani europeni, fără să plătim şoferul, mătuşa, bunica.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Vom da fonduri de la centru celor ce atrag bani europeni, fără să plătim şoferul, mătuşa, bunica0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei