Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 dec 2008 - Anul XIII, nr. 299 (3980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 35.000 de poliţişti vor asigura măsurile de ordine în perioada sărbătorilor de iarnă

Peste 35.000 de poliţişti vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de iarnă, fiind luate măsuri suplimentare în special în zonele turistice, a anunţat  Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, cei peste 35.000 de poliţişti sunt de la ordine publică, rutieră, transporturi, judiciar, arme, explozivi şi substanţe toxice, criminalişti şi luptători ai Serviciului de Intervenţie şi Acţiuni Speciale. Aceştia vor asigura intervenţia rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unei fapte antisociale şi vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta ordinea şi liniştea publică.

Dispozitivele de siguranţă publică vor acţiona pentru prevenirea infracţiunilor stradale, în special în zonele aglomerate şi în locurile unde se comercializează produse specifice sărbătorilor de iarnă, precum târguri, oboare şi pieţe.

De asemenea, poliţiştii au în atenţie desfăşurarea operaţiunilor cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, fiind făcute verificări la societăţile comerciale identificate că au achiziţionat astfel de produse de la societăţile importatoare, inclusiv la locurile de depozitare. Aceştia vor verifica scopului în care au fost achiziţionate, destinaţia finală a obiectelor pirotehnice, stocurile existente şi modul de asigurare a securităţii acestora.

Poliţiştii vor organiza şi acţiuni pentru prevenirea infracţiunilor la regimul silvic, în special a furturilor de material lemnos, pentru asigurarea respectării legislaţiei în domeniul comercializării brazilor.

În ceea ce priveşte localităţile turistice, Poliţia Română anunţă că a analizat deja situaţia operativă din aceste zone şi a adaptat dispozitivele şi măsurile de siguranţă publică la specificul activităţilor turistice, pentru asigura protecţia şi siguranţa turiştilor.

"Poliţia este pregătită să pună în aplicare dispozitive viabile şi flexibile care să poată fi uşor adaptate sau reorientate pentru îndeplinirea unor misiuni neprevăzute ori rezolvarea situaţiilor deosebite", precizează sursa citată într-un comunicat de presă.

Poliţiştii de la Rutieră vor lua măsuri pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei circulaţiei în zonele şi în perioadele în care se înregistrează valori ridicate de trafic. Aceştia vor fi prezenţi pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, pentru a preveni accidentele rutiere, poliţiştii vor organiza acţiuni punctuale la nivelul fiecărui judeţ şi în Bucureşti. Astfel, poliţiştii vor verifica în trafic starea tehnică a maşinilor şi echiparea acestora pentru sezonul rece.

Poliţia Transporturi va intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată, în trenurile de călători şi celelalte mijloace de transport, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de şi din bagaje şi din buzunare.

Poliţia Română menţionează că măsurile de ordine şi siguranţă publică pe durata sărbătorilor de iarnă vor fi puse în aplicare în colaborare cu celelalte autorităţi cu atribuţii în domeniu, respectiv Poliţia Comunitară, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, administraţiile publice locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 35.000 de poliţişti vor asigura măsurile de ordine în perioada sărbătorilor de iarnă.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 35.000 de poliţişti vor asigura măsurile de ordine în perioada sărbătorilor de iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei