Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 dec 2008 - Anul XIII, nr. 299 (3980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îndrumar MAE pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate cu ocazia Sărbătorilor

Ministerul Afacerilor Externe recomandă turiştilor români care vor să petreacă vacanţa de sărbători în străinătate să se informeze înainte de plecare asupra condiţiilor de călătorie şi asupra problemelor şi situaţiilor cu care se confruntă cel mai frecvent călătorii în destinaţiile respective.

MAE a pus la dispoziţia celor care doresc să-şi petreacă vacanţa în străinătate un îndrumar cu informaţii utile legate de destinaţiile favorite către care se îndreaptă în această perioadă turiştii români.

Acesta poate fi accesat pe site-ul MAE, la secţiunea "Sfaturi de călătorie".

"O vacanţă reuşită şi fără griji nu depinde doar de frumuseţea destinaţiei alese şi de calitatea serviciilor cumpărate, ci şi de respectarea unor reguli de călătorie şi de măsurile pe care fiecare turist le ia pentru a preveni anumite riscuri ce ţin de specificul locului", consideră MAE.

Îndrumarul îi îndeamnă pe români ca, înainte de plecare, să verifice din timp dacă au nevoie de viză de intrare în ţara de destinaţie şi dacă au documentele de călătorie valabile. De asemenea, românii care vor călători în străinătate la sfârşitul acestui an sunt sfătuiţi să încheie o asigurare completă de călătorie înainte de a pleca în concediu în străinătate, în acest fel fiind scutiţi de cheltuieli inclusiv în caz de deces. De asemenea, românii sunt sfătuiţi să încheie cu prioritate o asigurare medicală.

MAE îi sfătuieşte de asemenea pe cetăţenii români să evite zonele cu potenţial conflictual, să verifice care este suma maximă de bani pe care o pot introduce în ţara de destinaţie şi să declare la vamă fondurile care depăşesc această limită.

"Nu vă oferiţi să transportaţi bagajele unor persoane străine! Există riscul ca, fără să ştiţi, în aceste bagaje să se afle droguri sau obiecte interzise. Faptul că nu cunoaşteţi ce transportaţi nu vă absolvă de pedeapsă, atâta timp cât bagajul este pe numele dumneavoastră. Există ţări în care este aplicată pedeapsa capitală pentru traficul sau deţinerea de droguri", avertizează MAE.

"Nu ţineţi documentele personale (paşaport, carte de identitate, bani sau carduri) la vedere", "Nu vă lăsaţi bagajele şi geanta nesupravegheate!", "Păstraţi separat o copie a actelor de identitate şi biletului de avion", "Aveţi grijă unde fumaţi!" şi "Evitaţi să intraţi în conflict cu persoane străine, nu înjuraţi şi nu reproduceţi gesturi obscene", sunt alte câteva sfaturi date de MAE românilor care pleacă de sărbători în străinătate.

De asemenea, MAE le recomandă românilor să ia cu ei datele de contact ale misiunilor diplomatice ale României din ţara de destinaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îndrumar MAE pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate cu ocazia Sărbătorilor.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Îndrumar MAE pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate cu ocazia Sărbătorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei