Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 dec 2008 - Anul XIII, nr. 297 (3978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Guvern

PD-L şi PSD şi-au împărţit ministerele

Reprezentanţii PD-L şi PSD s-au întâlnit ieri, la ora 13.00, în cadrul reuniunii stabilind împărţirea portofoliilor ministeriale între cele două formaţiuni.

PD-L a luat ministerele Finanţelor, Transporturilor, Economiei, Apărării, Dezvoltării regionale, Comunicaţiilor, Culturii, Tineretului şi Turismului, iar PSD va prelua portofoliile Muncii, Educaţiei, Sănătăţii, Agriculturii, Administraţiei şi Internelor, MAE, Mediului precum şi pe cel al IMM-urilor şi Comerţului.

Potrivit preşedintelui PD-L, Emil Boc, formaţiunea sa va deţine următoarele portofolii: Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Infrastructurii şi Transporturilor, Ministerul Economiei, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Ministerul Turismului, Ministerul Tineretului şi Sportului.

La rândul său, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a prezentat portofoliile pe care le va deţine formaţiunea sa. Astfel, PSD va avea: Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Agriculturii, Ministerul Admnistraţiei şi Internelor, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, Ministerul IMM-urilor şi mediului de afaceri.

În plus, PSD va deţine postul de vicepremier, care va avea în coordonare Departamentul pentru Afaceri Europene, şi autorităţile de reglementare.

Social-democraţii vor avea şi ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, a mai spus Mircea Geoană.

 

„Repartizare paritată” a portofoliilor ministeriale

Liderul PSD, Mircea Geoană, a afirmat că această împărţire a portofoliilor ministeriale reprezintă o "repartizare paritată".

Geoană a arătat că, în acest moment, cele două formaţiuni politice se concentrează pe finalizarea programului de guvernare.

El a adăugat că vicepremierul PSD va fi numit în cursul zilei de astăzi, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, care va avea loc începând cu ora 11.00, la Senat.

Geoană a mai spus că el va prelua funcţia de vicepreşedinte al Senatului, şi, după modificarea legii CSAT, şi pe cea de vicepreşedinte al acestei instituţii.

La rândul său, preşedintele PD-L, Emil Boc, a spus că "şi-ar fi dorit" ca PD-L să preia portofoliului Administraţiei şi Internelor, dar a arătat că protocolul de colaborare dintre cele două formaţiuni a fost "unul tranşant", el apreciind că formula existentă în acest moment este una paritară.

Liderul PD-L a menţionat că programul de guvernare final va fi prezentat, mâine, şi va fi discutat în Parlament în cursul zilei de luni.

 

Un singur independent în guvern

Preşedintele PSD, Mircea Geoană a declarat, ieri, după consultarea liderilor PSD pe marginea opţiunilor social-democraţilor în ceea ce priveşte portofoliile ministeriale că în guvernul PD-L-PSD va fi un singur independent, la Ministerul Justiţiei.

Geoană a fost întrebat dacă în guvernul PD-L-PSD vor fi şi miniştri independenţi, ziariştii referindu-se la o declaraţie anterioară a preşedintelui de onoare al PSD Ion Iliescu, care afirmase că noul guvern ar trebui să fie format din minştri numiţi pe criterii profesioniste nu subiective sau politice.

"Va fi un singur independent în guvern, la Ministerul Justiţiei", a răspuns liderul PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L şi PSD şi-au împărţit ministerele.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PD-L şi PSD şi-au împărţit ministerele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei