Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 oct 2008 - Anul XIII, nr. 254 (3935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doi militari români, decoraţi cu "Medalia pentru Serviciul Meritoriu" de către ambasada SUA

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman, a acordat, ieri, "Medalia pentru Serviciu Meritoriu" colonelului Nicolaie Liviu Bumbacea şi maiorului Ştefan Răileanu, ofiţeri români în cadrul Forţelor Terestre din Ministerul Apărării, într-o ceremonie care a avut loc la Centrul Cultural American.

La eveniment au luat parte oficiali din cadrul apărării precum şi familia maiorului Răileanu.

Colonelul Nicolaie Liviu Bumbăcea a fost reprezentantul de rang înalt al României în cadrul Centrului de Coordonare a Coaliţiei din Direcţia pentru Strategie, Planificare şi Politică a Comandamentului Central al Statelor Unite de la Baza Aeriană MacDill, Florida.

Potrivit ambasadei SUA, el a primit această distincţie pentru "profesionalismul demonstrat în abordarea şi rezolvarea unei game largi de probleme privind contribuţia contingentului românesc în spriijinul Operaţiunilor Enduring Freedom şi Iraqi Freedom".

Maiorul Ştefan Răileanu a fost ataşatul adjunct al apărării, al forţelor terestre, navale şi aeriene al României în Statele Unite. Potrivit ambasadei SUA, el a fost distins "pentru demonstrarea unei extraordinare competenţe profesionale şi diplomatice ca reprezentant al unui aliat cheie în războiul global împotriva terorismului".

"Medalia pentru Serviciu Meritoriu" este o distincţie militară de rang înalt conferită drept recunoaştere a unor acţiuni ce denotă merite deosebite în serviciu în spatele frontului.

După ce au primit distincţiile, cei doi militari au fost invitaţi să se fotografieze cu ambasadorul, cu membrii familiilor lor, precum şi cu ceilalţi invitaţi.

Ulterior, militarii au fost invitaţi să rostească un discurs. Cu această ocazie, maiorul Răileanu a arătat că avea pregătită o foaie cu un discurs dar a preferat să transmită direct mulţumiri familiei şi prietenilor săi. "Vă doresc tuturor să aveţi prieteni şi familie ca cele cu care am fost eu binecuvântat", a spus el.

Ulterior ambii militari s-au dovedit a fi foarte modeşti în faţa curiozităţii jurnaliştilor, dornici să afle cât mai multe informaţii despre activităţile depuse, ei spunând că nu au făcut altceva decât să îşi îndeplinească datoria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi militari români, decoraţi cu "Medalia pentru Serviciul Meritoriu" de către ambasada SUA.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi militari români, decoraţi cu "Medalia pentru Serviciul Meritoriu" de către ambasada SUA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei