Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 oct 2008 - Anul XIII, nr. 254 (3935)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest al unor şoferi de camioane, în Vama Nădlac

Şoferii care au protestat spontan, ieri dimineaţă, în punctul de trecere a frontierei Nădlac au renunţat la acţiune în urma discuţiilor cu autorităţile din Arad, tranzitarea vămii, care a fost blocată complet pentru aproximativ patru ore, fiind reluată.

Şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, Ioan Handra, a declarat că protestul a început în jurul orei 04.00, şoferii fiind nemulţumiţi de controalele vameşilor ungari.

"Au protestat faţă de măsurile pe care le impune vama maghiară, respectiv controlul care se face de la intrarea în ţară şi au considerat că aşa e cel mai bine să rezolve problemele, încercând să blocheze traficul prin punctul de frontieră. Până la urmă au înţeles şi au renunţat (...) Au fost trei-patru ore, cât practic nu au trecut, şoferii nu au vrut să treacă şi au rămas la intrarea în punctul de frontieră", a declarat Handra.

Şoferii au declarat că au protestat pentru că vameşii maghiari "fac exces de zel" în timpul controalelor.

"De aseară de la ora 21.00 (duminică seara - n.r.) şi până dimineaţă la ora 3.00, vameşii maghiari au verificat doar 20 de camioane, deci fac exces de zel. În aceste condiţii, e normal să depăşim timpii legali la volan, pentru că stăm ore în şir la coadă la vamă, iar autorităţile ungare ne dau amenzi de mii de euro", a declarat jurnaliştilor unul dintre şoferi.

"Găsesc motiv să ne amendeze din orice, suntem vânaţi în Ungaria. Diagramele de la tahograf nu ies pentru că stăm şase ore la coadă la vamă sau nu găsim locuri de parcare unde să ne odihnim", a spus un alt şofer.

Ioan Handra a declarat că tranzitarea vămii a revenit la normal şi că va mai dura circa trei ore până când vor trece toate cele câteva sute de camioane aflate la intrarea în Nădlac.

Într-un comunicat de presă transmis de IJPF Arad se arată că, imediat după declanşarea protestului spontan, autorităţile române au luat legătura cu cele ungare "în vederea stabilirii măsurilor necesare asigurării unor control operativ pentru acest tip de mijloace de transport".

În comunicat se arată că şoferii şi-au motivat protestul prin faptul că "timpul de aşteptare la controlul de frontieră efectuat de partea ungară este mult prea mare, iar ei riscă sa fie sancţionaţi pentru depăşirea numărului orelor de staţionare, conform diagramei tahograf".

În comunicat se mai precizează că protestul nu a afectat şi traficul de călători prin PTF Nădlac.

Şoferii de tir din Arad au protestat public, în mai multe rânduri, faţă de amenzile mari pe care le primesc la intrarea în Ungaria, acuzând că sunt "vânaţi" de autorităţile statului vecin imediat ce trec graniţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest al unor şoferi de camioane, în Vama Nădlac.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protest al unor şoferi de camioane, în Vama Nădlac0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei