Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iul 2008 - Anul XIII, nr. 177 (3858)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele cere miniştrilor să susţină convocarea sesiunii extraordinare

Preşedintele Traian Băsescu a cerut miniştrilor parlamentari, în şedinţa Guvernului, să susţină convocarea unei sesiuni extraordinare a Legislativului privind avizarea urmăririi penale în cazul unor foşti miniştri, arătând că raportul pe justiţie al CE ar fi fost mai bun dacă votul era exercitat.

Solicitarea a fost formulată în şedinţa de ieri a Guvernului, în care s-a discutat şi despre raportul pe justiţie al Comisiei Europene (CE), au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

"Preşedintele a spus miniştrilor că este nevoie ca deficienţele menţionate în raportul CE să fie remediate şi a cerut susţinere din partea membrilor Guvernului pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pe tema avizării cererilor de urmărire penală în cazul unor foşti miniştri şi actuali parlamentari", au afirmat sursele citate.

 

Analiza raportului CE

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, răspunzând unei întrebări, că "mâine-poimâine" va face o analiză, din perspectiva Preşedinţiei, a raportului prezentat de Comisia Europeană în 23 iulie, ocazie cu care va oferi amănunte despre scrisoarea trimisă luni Parlamentului.

Şeful statului a susţinut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni pe tema situaţiei din nordul ţării, puternic afectat de inundaţii.

Cu această ocazie, el a fost întrebat care sunt motivele pentru care a trimis o nouă scrisoare Parlamentului în care cere organizarea unei sesiuni extrordinare pentru avizarea urmăririi penale a unor foşti miniştri şi actuali parlamentari.

Şeful statului a declarat că îi propune ziaristului care a pus întrebarea amânarea răspunsului "până mâine-poimâine", când va face şi o analiză, din punctul de vedere al Preşedinţiei, în legătură cu cele menţionate în raportul Comisiei Europene.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Valeriu Turcan, a declarat, că şeful statului a solicitat, luni, în scris, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului organizarea unei sesiuni extraordinare pentru avizarea cererilor de urmărire penală în cazul unor foşti miniştri şi actuali parlamentari.

Turcan a precizat că în cerere se face referire la cele menţionate de Comisia Europeană în raportul prezentat în 23 iulie, în legătură cu faptul că Parlamentul politizează unele dosare de mare corupţie.

Cererea adresată luni de şeful statului este a doua de acest fel trimisă Legislativului, o solicitare similară fiind transmisă la începutul vacanţei parlamentare.

 

Scrisoare către deputaţi

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat, luni seara, că va trimite o scrisoare deputaţilor pe tema convocării unei sesiuni extraordinare, solicitată de preşedintele Traian Băsescu, pentru avizarea începerii urmăririi penale în cazurile Năstase şi Mitrea, dacă membrii Biroului Permanent nu vor aproba această cerere.

O sesiune extraordinară poate fi convocată de majoritatea membrilor Biroului Permanent sau la solicitarea, pe bază de semnătură, a unei treimi a deputaţilor.

Olteanu a mai spus că speră ca absenteismul deputaţilor să nu împiedice din nou luarea unei decizii în cazurile lui Adrian Năstase şi Miron Mitrea. El a adăugat că speră ca măcar "crivăţul alegerilor din noiembrie" să-i determine pe deputaţi să participe la lucrările Camerei Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele cere miniştrilor să susţină convocarea sesiunii extraordinare.
 Vizualizări articol: 346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele cere miniştrilor să susţină convocarea sesiunii extraordinare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei