Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iul 2008 - Anul XIII, nr. 159 (3840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medici din Focşani, acuzaţi că au schimbat copilul unei familii

O familie din localitatea vrânceană Moviliţa a sesizat Colegiul Medicilor şi Poliţia, în cazul medicilor de la Maternitatea "Sfântul Pantelimon" din Focşani, pe care îi acuză că le-ar fi schimbat copilul născut în urmă cu cinci zile şi le-ar fi spus că femeia a născut de fapt un copil mort.

Soţii Corina şi Sorin Năstasă au sesizat Colegiul Medicilor şi Poliţia, reclamând că aşteptau să aibă o fetiţă sănătoasă, conform ecografiilor şi datelor din fişa de internare a femeii, dar au aflat mai întâi că tânăra ar fi născut o fetiţă moartă, după care li s-a spus că de fapt ar fi născut un băiat mort.

Cei doi părinţi mai susţin că apar mari diferenţe între datele trecute în fişa copilului la naştere şi cele aflate de la morga spitalului. Pe fişa de externare era trecută naşterea unei fetiţe de 3.600 grame, iar mamei i s-a spus că aceasta a avut o înălţime de 47 centimetri. La morgă, băieţelul decedat avea o greutate 3.400 grame şi o înălţime de 55 de centimetri.

Doctorul care a asistat-o pe femeie la naştere susţine că nu este vorba de o culpă medicală şi că este vorba de "o scăpare de moment" a asistentelor, care au completat greşit fişa de externare.

Directorul Spitalului Judeţean, doctorul Nicolae Moise, a confirmat că poliţiştii au solicitat prelevarea de probe histopatologice şi trimiterea acestora spre analiză la Institutul de Medicină Legală " Mina Minovici" din Bucureşti.

"A fost efectuată necropsia fătului, iar probe histopatologice au fost trimise la IML Bucureşti pentru a se stabili condiţiile morţii, iar pe baza probelor ADN, care sunt părinţii . Sperăm ca în acest fel să se lămurească această problemă. Nu cred că s-a ajuns la o încurcătură între copii. Dacă a fost aşa, se poate ajunge la sancţiuni dure faţă de cei vinovaţi", a declarat doctorul Nicolae Moise.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medici din Focşani, acuzaţi că au schimbat copilul unei familii.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medici din Focşani, acuzaţi că au schimbat copilul unei familii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aranjamente monstruoase trimis de
( 9 iul 2008, 23:34:03
Eu cred ca parintii au dreptate. Nu este posibil sa nasti copilul mort, din moment ce pe parcursul sarcinei totul a decurs normal sub atestarea aparaturii....cred ca este vorba de aranjamente monstruoase contra unor sume mari de bani. Daca este asa ,celor implicati �nchisoare pe viata. 99,99 % ca parintii au dreptate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei