Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mar 2008 - Anul XIII, nr. 69 (3750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băsescu şi Tăriceanu s-au ironizat reciproc

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, ieri, că i-a întins o mână preşedintelui Traian Băsescu, la ceremonia de preluare a Automobile Craiova de către Ford, iar acesta i-a dat "o lovitură sub centură", l-a calomniat şi a făcut "acuzaţii mincinoase" la adresa sa.

El a spus că la "mâna întinsă" pe care i-a oferit-o lui Traian Băsescu acesta a răspuns cu "acuzaţii mincinoase şi calomnii".

"Cred că e mai important interesul naţional decât câteva sute de voturi ieftine pe care le obţinem în urma unor discursuri populiste. Azi, la mâna întinsă preşedintelui, de ce am avut parte? De o lovitură sub centură, de acuzaţii mincinoase, de calomnii la adresa mea fără nici un fundament, în stilul propriu al lui Băsescu", a declarat Tăriceanu.

 

„Preşedintele scandalului”.

Şeful Executivului a mai spus că fără taxa auto investiţia Ford de la Craiova nu ar mai fi avut loc.

"Azi, în prezenţa preşedintelui României i-am întins o mână, dându-i posibilitatea să susţină efortul pe care eu ca prim-ministru îl fac, acela de aducere de investitori în România pentru creştere economică şi pentru locuri de muncă, dându-i de înţeles că taxa auto este gândită în mod special ca întreprinderi ca şi cea de la Craiova să continue să producă la un nivel superior şi nu să se închidă. Dacă România devenea un cimitir de maşini, azi nu am mai fi avut ce să sărbătorim, iar angajaţii erau demult acasă”, a afirmat Tăriceanu.

El a mai spus că România nu mai are nevoie de un "preşedinte al scandalului", iar Traian Băsescu trebuie sancţionat la viitoarele alegeri.

"Proiectul nostru politic nu este cel al lui Traian Băsescu, cel al unei Românii polarizate şi fracţionate, ci este cel al unei Românii unite, cu oameni cărora să le fie drag că locuiesc aici şi nu care să plece din ţară", a adăugat Tăriceanu.

 

Schimb de replici dure.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu au avut un schimb de replici, ieri, la Automobile Craiova, primul-ministru apreciind că prezenţa şefului statului demonstrează că acesta a înţeles importanta taxei auto, iar Băsescu replicând că Citroen "este puternic protejată".

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu pentru prezenţa la ceremonia de preluare a Automobile Craiova de către Ford, apreciind că acesta a înţeles astfel, în final, că taxa auto este utilă şi nu reprezintă o ambiţie personală.

 

„Citroen a fost ajutată”.

În replică, şeful statului i-a spus premierului că nu ştie cât de importantă este taxa auto şi cât de mult a ajutat acest lucru Ford, dar cu siguranţă Citroen a fost ajutată: "Nu ştiu cum a ajutat până acum taxa auto Ford, dar deocamdată Citroen este puternic protejată".

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a răspuns preşedintelui Băsescu după ce acesta l-a acuzat că susţine compania Citroen prin taxa auto şi a afirmat că firmele constructoare de drumuri, "prietene" ale şefului statului, îşi majorează anual cifra de afaceri prin licitaţii adjudecate la preţuri duble.

Tăriceanu i-a răspuns preşedintelui: "Îmi pare rău că preşedintele nu a înţeles de ce am venit, dar sunt convins că dumneavoastră aţi înţeles cât de importantă este această taxă auto".

Traian Băsescu a revenit la microfon, în faţa celor aproximativ o sută de angajaţi ai fabricii de automobile, spunând: "Ştiţi care este obiceiul unui comandant de navă? Să-şi ducă nava la ţintă şi să pună nava la cheu. Domnul prim-ministru era mai înainte lângă mine, păcat că a plecat".

Cei doi au coborât apoi de pe podium îndreptându-se în direcţii diferite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu şi Tăriceanu s-au ironizat reciproc.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu şi Tăriceanu s-au ironizat reciproc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Razboi.... trimis de
(22 mar 2008, 19:17:19
La ce te poti astepta de la aceasta epava umana,(ca sa ne exprimam in termeni cunoscuti lui),ce face de ris adevaratii profesionisti ai apelor,o profesie dura barbateasca si nu circar-smechereasca cum este ea prezentata de fiecare data de clownul cu tichie de marinel pus tot timpul pe hartza,impleticindu-se pe uscat mai tare decit Popeye pe o barca -n furtuna. Sare tot timpul ca semenul din baie(ce vreti are apa cu + in singe)spre a raspunde cu tot felul de minciuni si expresii grosolane ,oricarei afirmatii ce nu-i convin si ce nu vin de la aplaudacii si pupincuristii cu care s-a inconjurat precum un corsar de pirati ,pe o corabie ce ataca dezlantuit ,nava numita Ro pe care vrea cu tot dinadinsul s-o jefuiasca si s-o scufunde.Cit rau face acest personaj tarii asteia,ne vom da seama abia dupa ce va lua si va intra la apa cu toata camarila lui formata din afaceristi ce profita de el si cara in larg nave pline de valuta furata si o mina de rebuturi academice buni la fluturat
2.   ..si pace trimis de
(22 mar 2008, 19:25:50
..buni la fluturat steaguri cu cap de mort(pentru intimidarea adversarilor)la care ar putea sa renunte ,daca pe punte ar aparea alde Stolo ,Pata,Bercu,Dinu si in primul rind Marele Base spaima flotelor,caselor,bordurilor ,blondelor si-alegatorilor !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rapan în sos roşu 2 porţii - 40 minute 450g rapan  (Melc marin)50g ulei de măsline 2 căţei de usturoi 75ml vin alb 150ml sos de roşii 6-7 frunze busuioc        1 leg. mărar  •± sare, piper ... Citeşte