Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2008 - Anul XIII, nr. 42 (3723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evaluări pentru noile liste de medicamente compensate

Noile liste de compensate vor fi stabilite după ce fiecare medicament inclus în actualele documente va fi analizat în legătură cu gradul de utilizare şi eficienţă, evaluarea care ar putea duce la excluderea unor produse şi introducerea altora, a declarat, ieri, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Ministerul Sănătăţii a supus, ieri, dezbaterii publice proiectul de Ordin pentru aprobarea criteriilor privind includerea, neincluderea sau excluderea medicamentelor în/din Lista cu denumiri comune internaţionale ale medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, a documentaţiei care trebuie depusă de solicitanţi în vederea includerii unui medicament în această listă şi a procedurii de lucru a Comisiei de strategie terapeutică. Lista denumirilor comune internaţionale (DCI) ale medicamentelor de care beneficiază asiguraţii cu sau fără contribuţie personală se elaborează de către o comisie specializată, sub coordonarea Ministerului Sănătăţii Publice şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, cu consultarea Colegiului Farmaciştilor din România şi se aprobă prin Hotărâre de Guvern.

 

Preţ şi eficacitate.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că, potrivit proiectului, unul dintre criteriile care vor sta la baza acceptării unui medicamente este şi preţul. Astfel, se va avea în vedere preţul cel mai mic din 15 state ale Uniunii Europene, respectiv Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Slovacia, Spania, Suedia şi Ungaria.

Totodată, potrivit proiectului de act normativ, printre criteriile de includere ale unui DCI nou pe listă ar fi: superioritatea clinică sub aspectul eficacităţii, dovedită prin studii clinice comparative faţă de terapia standard practicată; preţul este mai mic faţă de terapia standard practicată; siguranţă superioară comparativ cu cea a DCI-urilor cu aceeaşi indicaţie terapeutică sau siguranţă similară celor cu cea a DCI-urilor cu aceeaşi indicaţie terapeutică, dar cu preţ mai mic. De asemenea DCI-ul nou trebuie să fie compensat în cel puţin trei din statele membre ale Uniunii Europene pentru o perioada continuă de un an.

Nu vor fi incluse în listă denumirile comune internaţionale care nu sunt destinate tratamentului în ambulatoriu, medicamente care se eliberează fără prescripţie medicală (OTC), cu excepţia celor cu indicaţie specifică într-o boală rară, DCI care comparativ cu cele deja existente în listă (în aceeaşi grupă terapeutică) nu aduc beneficii suplimentare în ce priveşte eficacitatea, siguranţa sau preţul.

Ministrul Sănătăţii a stabilit ca în lista A, compensată 90 la sută, să fie incluse medicamentele generice, în lista B - medicamente originale (noi sau vechi) şi generice altele decât cele de pe lista A, iar pe lista C (C1, C2 şi C3), medicamentele compensate sută la sută din programele naţionale de asigurări de sănătate.

"Până în 25 februarie vor fi primite oferte pentru medicamentele noi care se doresc a fi incluse pe listă. De asemenea, vor fi evaluate şi medicamentele care astăzi sunt deja ofertate. Am vrea ca noua listă să reflecte şi mai bine necesarul de medicamente al populaţiei bolnave", a mai spus demnitarul.

Proiectul de ordin va fi în dezbatere publică până în 18 martie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaluări pentru noile liste de medicamente compensate.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evaluări pentru noile liste de medicamente compensate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare de pui cu varză de Bruxelles 2 porţii - 40 minute 10 aripioare de pui500g varză de Bruxelles50g unt50ml ulei (pref. măsline)50g ardei gras roşu1 lămâie± sare, piper Varza se opăreşte 1-2 minute în apă clocotită cu puţină sare, apoi se... Citeşte