Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2008 - Anul XIII, nr. 25 (3706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În ultima săptămână

Cazurile de gripă s-au înmulţit de peste zece ori

Numărul cazurilor clinice de gripă a crescut de peste zece ori în ultima săptămână, fiind înregistrate 115 cazuri, faţă de 12 în săptămâna precedentă, a informat, ieri, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile.

La nivel naţional, în săptămâna S4 de supraveghere (21-27 ianuarie) au fost înregistrate 86.302 cazuri de infecţii respiratorii, din care 7.064 internări (8,2 la sută), 115 cazuri de gripă, cu 70 de internări (60,9 la sută), 21.948 de pneumonii - 4.088 internări (18,7 la sută) şi 64.239 Infecţii Acute ale Căilor Respiratorii Superioare (IACRS) - 2.906 internări (4,5 la sută).

Din cele 115 cazuri de gripă înregistrate în săptămâna analizată, 19 au fost în judeţul Bistriţa-Năsăud (toate internate), 18 în judeţul Iaşi, 16 în judeţul Buzău (14 internate), 10 în judeţul Braşov (opt internate), 11 în judeţul Suceava (un caz internat),10 în judeţul Botoşani (toate internate), şase în judeţul Vrancea, cinci în Bucureşti (toate internate), cinci în judeţul Hunedoara (un caz internat), trei în judeţul Tulcea (toate internate), trei în judeţul Neamţ, câte două cazuri (internate) în judeţele Constanţa, Dolj, Galaţi şi Mehedinţi şi un caz în judeţul Sibiu (internat). Nu s-a înregistrat nici un deces, precizează Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile.

 

Cazurile de răceli, în creştere.

Totodată, rata de incidenţă prin Infecţii Acute ale Căilor Respiratorii Superioare (IACRS) la nivel naţional, în săptămâna S4 a fost de 297,1 la o sută de mii de locuitori, faţă de 238,4 la suta de mii de locuitori în săptămâna precedentă. Astfel, din analiza datelor raportate pentru intervalul 21-27 ianuarie rezultă că, faţă de săptămâna precedentă, numărul total de infecţii respiratorii este cu 23,2 la sută mai mare.

Comparativ cu aceeaşi săptămână de supraveghere a anului trecut, numărul total de infecţii respiratorii a scăzut cu 20,8 la sută.

Din analiza valorilor maxime aşteptate, calculate pe baza mediei ratelor de incidenţă din săptămâna S4 de supraveghere a ultimelor cinici sezoane neepidemice de supraveghere, se observă că atât numărul de cazuri de pneumonie şi IACRS, cât şi numărul de cazuri cu diagnostic de gripă se află sub aceste valori.

La nivel naţional, în săptămâna 21-27 ianuarie au fost vaccinate antigripal 63.362 de persoane, din care 13.328 copii între 0 şi 14 ani, 22.488 la grupa de vârsta 15-64 de ani şi 27.546 la grupa de vârsta peste 65 de ani. Până în prezent au fost vaccinate antigripal 3.157.717 persoane.

 

Recomandări.

Medicii recomandă continuarea vaccinării persoanelor din grupele de risc (persoanele în vârstă şi cele cu boli cronice), promovarea imunizării în rândul populaţiei active, izolarea persoanelor bolnave la domiciliu, evitarea contactului cu cei bolnavi, limitarea accesului aparţinătorilor în secţiile spitaliceşti considerate la risc, triajul epidemiologic zilnic al personalului medical şi imunizarea personalului care nu a fost vaccinat, cât şi triaj epidemiologic zilnic în unităţile de învăţământ.

Deşi virusul gripal afectează în principal grupele de vârsta 0-4 ani şi peste 65 de ani, datele din acest sezon, atât în România, cât şi în alte ţări europene arată afectarea semnificativă a populaţiei active, precizează sursa citată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazurile de gripă s-au înmulţit de peste zece ori.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cazurile de gripă s-au înmulţit de peste zece ori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă de legume cu pui 6 porţii - 70 minute 400g piept de pui 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 1 conopidă mică 1 ardei gras 1 rădăcină pătrunjel 100g unt 1 leg. pătrunjel •± sare, piper Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, tăiaţi-le în... Citeşte