Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 ian 2008 - Anul XIII, nr. 1 (3682)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adomniţei înăspreşte controalele

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Cristian Adomniţei, va înăspri, în 2008, controlul asupra modului în care angajaţii respectă sarcinile primite şi termenele pentru rezolvarea acestora.

"Mâine (astăzi - n.red.) voi verifica dacă sarcinile pe care le-am trasat, la sfârşitul anului, au fost executate. Mai mult, sunt hotărât să afişez toate programele cu termene scadente, astfel încât nimeni să nu mai spună că a uitat când trebuia să predea o lucrare. Pentru 2008, vreau să cheltuim toţi banii pe care îi avem alocaţi prin bugetul de stat, de aceea voi fi extrem de riguros în respectarea tuturor termenelor privind programele stabilite pentru acest an'', a declarat, ieri, Cristian Adomniţei, ministrul Educaţiei.

Demnitarul a adăugat că, pentru anul care abia a început, are câteva proiecte foarte importante.

Un prim proiect vizează dotarea tuturor şcolilor speciale pentru copiii cu handicap vor avea echipamente de recuperare fizică.

"În premieră la nivel naţional, vreau ca toate şcolile speciale în care învaţă copiii cu handicap să fie dotate cu echipamente pentru recuperarea fizică a acestora”, spunea, la sfârşitul anului trecut, ministrul Educaţiei.

El adăuga atunci că, până în ultima zi din 2007, directorii trebuiau să ştie exact care este situaţia laboratoarelor de informatică. ''Vreau să ştiu foarte clar câte şcoli au laboratoare de informatică, câte nu au şi câte au prea puţine, întrucât, până la sfârşitul anului 2008, toate unităţile de învăţământ trebuie să aibă astfel de săli. Mai mult, numărul laboratoarelor de informatică trebuie să fie proporţional cu cel al elevilor'', adăuga demnitarul.

Ministrul a solicitat, în acelaşi timp, o statistică privind copiii cu vârste de până la trei ani. ''Am solicitat două situaţii, una de la Centrul Naţional de Statistică privind numărul copiilor de 0-3 ani şi una de la preuniversitar, cu cei peste această vârstă. Trebuie să am o situaţie foarte precisă a numărului de copii pentru a dezvolta Programul educaţia timpurie, un program foarte drag mie'', a mai spus Adomniţei.

În plus, pentru 2008, ministrul vrea să creeze microstaţii de epurare a apelor uzate provenite de la şcoli şi să încheie achiziţia de microbuze, precum şi reînnoirea parcurilor auto pentru şcolile cu acest profil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomniţei înăspreşte controalele .
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adomniţei înăspreşte controalele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Desert cu mere şi struguri 4 felii de franzelă2 ouă150ml lapte100g unt2 mere100g struguri3 linguri zahăr1 lămâie1 lingură seminţe de susan Scoateţi cotoarele merelor, fără a le curăţa de coajă. Tăiaţi-le apoi în rondele cu grosimea de 5mm.... Citeşte