Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2011 - Anul XVI, nr. 265 (4863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avocaţi, spionaţi în scandalul interceptărilor de la News of the World

News of the World a angajat un detectiv pentru a-i supraveghea în secret pe doi avocaţi reprezentând victimele interceptărilor telefonice, în cadrul eforturilor de a-i determina pe aceştia să renunţe la acţiunile lor, relatează The Guardian, în ediţia electronică.

Probele sugerează că avocaţii Mark Lewis şi Charlotte Harris au fost urmăriţi cel puţin de două ori de Derek Webb, un detectiv specializat în urmărirea fizică a persoanelor şi realizarea de înregistrări video secrete despre activitatea acestora. Webb a lucrat pentru News of the World din 2003, urmărind sute de ţinte, inclusiv membri ai familiei regale şi miniştri. Mesajele electronice recuperate de Scotland Yard dezvăluie numele angajaţilor News International care au pus la cale planul.

Webb a primit această însărcinare în cadrul unei încercări de a dovedi că Harris are o aventură cu un avocat din Manchester şi alte acuzaţii false despre viaţa privată a acesteia şi a copiilor ei. Pentru moment nu este clar cum ar fi folosit News of the World informaţiile dacă acestea s-ar fi dovedit reale.

În primăvara lui 2010, în urma unui raport ostil din partea Comisiei pentru mass-media din Camera Comunelor, News of the World l-a angajat pe Webb să strângă dovezi despre Lewis. Din motive încă neclare, el s-a concentrat asupra fostei soţii a acestuia, pe care a filmat-o în secret în casa ei din Manchester.

În ianuarie 2011, Webb a fost angajat să o spioneze pe Harris. Acest lucru s-a întâmplat în perioada în care cazul clientului acesteia, Andrew, a descoperit informţii care au condus la concedierea editorului Ian Edmondson.

News of the World a plătit şi consiliere specializată în încercarea de a-l împiedica pe Lewis să reprezinte victimele interceptărilor şi pentru a încerca să îl convingă pe unul dintre foştii săi clienţi să îl dea în judecată.

Supravegherea lui Lewis şi Harris a avut loc în ultimele 18 luni, când fiul lui Rupert Murdoch, James, a fost preşedintele executiv al companiei News International. El urmează să fie audiat joi de o comisiei a Camerei Comunelor.

Nici unul dintre avocaţi nu a comentat aceste informaţii, dar prietenii lor susţin că aceştia sunt furioşi pe ceea ce consideră un "şantaj" şi intenţionează să dea în judecată News of the World pentru încălcarea dreptului la viaţă privată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocaţi, spionaţi în scandalul interceptărilor de la News of the World.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avocaţi, spionaţi în scandalul interceptărilor de la News of the World0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei