Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2020 - Anul XXV, nr. 236 (7541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La slujbele religioase de la bisericile din judeţ vor putea participa doar localnicii

Miercuri, 7 Octombrie 2020 (16:27:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La slujbele religioase de la bisericile din judeţul Suceava vor putea participa doar persoanele din localităţile în care se află unităţile de cult. Prefectul judeţului, Alexandru Moldovan, a spus că potrivit unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, toate administrațiile publice locale vor aduce de îndată la cunoștință parohiilor de pe raza administrativ-teritorială de competență despre permiterea organizării sărbătorilor religioase numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară aceste activităţi. Astfel, la slujbele religioase nu vor putea participa persoanele sau pelerinii din alte localități. Măsura a fost luată pentru a preveni creşterea numărului de cazuri de coronavirus din judeţul Suceava.

Alexandru Moldovan a mai spus că în cel mai scurt timp Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din Bălcăuți, Calafindești, Fântâna Mare, Frătăuții Vechi, Fundu Moldovei, Grănicești, Ipotești, Pojorâta, Siret, Șcheia și Todirești trebuie să se întrunească în cadrul unor ședințe extraordinare pentru a stabili propuneri sau hotărâri privind măsurile suplimentare pentru diminuarea impactului riscului generat de pandemia de COVID-19, particularizate pentru fiecare dintre cele 11 localități în parte. Aceste propuneri vor fi transmise Comitetului Județean pentru Situații de urgență până cel târziu vineri, 9 octombrie, la ora 9:00.

 

Moldovan: „Momentul actual este unul crucial pentru a stopa un al doilea val la nivelul județului Suceava”

Prefectul județului a făcut un apel la populație să respecte măsurile preventive, cum ar fi distanțarea fizică, folosirea măștii de protecție, şi a atras atenția asupra numărului de participanți la diferite evenimente private. El a avertizat că momentul actual este unul crucial pentru a stopa un al doilea val la nivelul județului Suceava.

Trebuie spus că prefectul Alexandru Moldovan a convocat miercuri o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru o analiză detaliată a situației epidemiologice din fiecare localitate a județului, pentru dispunerea de urgență a măsurilor pentru diminuarea impactului riscului îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, precum și a analizei eficienței măsurilor instituite și a oportunităţii dispunerii unor noi măsuri suplimentare, în contextul epidemic actual.

Alexandru Moldovan a spus că potrivit unei analizei realizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, în ultimele 14 zile în județul Suceava s-au înregistrat 614 cazuri noi, adică o medie de aproximativ 40 de cazuri noi pe zi. El a arătată că aceste cifre arată o evoluție relativ constantă, fără a se înregistra o creștere accelerată. De precizat că în cadrul ședinței, directorul DSP Suceava, doctorul Dinu Sădean, a anunțat că în județ există un singur focar de coronavirus, la un centru rezidențial din orașul Siret, unde sunt 14 cazuri, focar care urmează să se închidă joi, 8 octombrie.

În același timp, prefectul județului a solicitat intensificarea acțiunilor de verificare a respectării măsurilor dispuse în context Covid-19 la obiectivele care prin profilul de activitate generează un aflux sporit de persoane și implicit riscul nerespectării măsurilor de distanțare fizică și cu privire la măsurile de protecție individuală.

Nu în ultimul rând, în contextul evoluţiei actuale a pandemiei la nivel național, dar și a creșterii la nivelul județului de cazuri de persoane confirmate pozitiv Covid-19 în ultimele 24 ore, Alexandru Moldovan a solicitat instituțiilor cu atribuții intensificarea acțiunilor preventive și de control, el subliniind faptul că necesitatea protejării sănătății publice are prioritate, atunci când intră în conflict cu alte drepturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La slujbele religioase de la bisericile din judeţ vor putea participa doar localnicii.
 Vizualizări articol: 5781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La slujbele religioase de la bisericile din judeţ vor putea participa doar localnicii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei