Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2020 - Anul XXV, nr. 236 (7541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Autobuzele TPL circulă cu taxatoare până când va fi introdus sistemul e-ticketing

Miercuri, 7 Octombrie 2020 (17:51:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele 25 de autobuze electrice care circulă de săptămâna aceasta pe traseele TPL din municipiul Suceava păstrează același sistem de taxare și verificare a abonamentelor ca și la autobuzele Irisbus-Iveco – cu taxatoare.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat miercuri că s-au făcut demersurile necesare pentru plata noilor autobuze care completează parcul auto al TPL, iar taxatoarele vor fi menținute pe toate autobuzele aflate în circulație până când se va achiziționa și implementa noul sistem de taxare, scos la licitație.

“Am fost la București în primele două zile ale acestei săptămâni. Am avut discuții și am reușit să facem montajul financiar pentru plata celor 25 de autobuze electrice – 56.852.250 lei, din care 47 de milioane de lei reprezintă autobuzele, iar diferența TVA-ul.

Documentele sunt în ordine și avem promisiunea că până pe 15 octombrie se poate face plata. Autobuzele au ieșit din perioada de probe, sunt bune, de săptămâna aceasta circulă prin oraș, suplimentează parcul auto al TPL, până vor veni toate celelalte autobuze electrice. Între timp am primit întrebări de la cetățeni, de ce sunt cu taxatoare? Am spus că atunci când vom funcționa la TPL cu noile autobuze, electrice, nu vor mai fi cu taxatoare, dar proiectul e în curs de implementare și se încheie în 2022. Lucrăm la aceste aspecte, facem licitația pentru elementele de taxare automată, adică e-ticketing și alte tehnologii care vor fi implementate pe parcurs, dar deocamdată avem încă nevoie de taxatoare”, a spus Ion Lungu.

Edilul sucevean a spus că în privința celorlalte 15 autobuze electrice mari, licitate de Ministerul Dezvoltării, în cadrul unui proiect comun, lucrurile merg destul de greu.

„De un an și două luni s-a ținut licitația, s-ar părea că este faza finală la partea tehnică, urmează deschiderea ofertei financiare... Mi-aș dori ca măcar până la sfârșitul anului să semnăm contractul – fiecare oraș partener la proiect semnează propriul contract. Am găsit de cuviință să transmitem culoarea dorită pentru autobuze – verde, cum avem și pe actualele autobuze electrice”, a precizat Ion Lungu.

Alte 17 autobuze electrice, de capacitate mică, licitate recent de municipalitatea suceveană, sunt așteptate la Suceava cel târziu în primăvara anului viitor. În total, cu cele 5 autobuze electrice mici cumpărate din fonduri elvețiene, Primăria Suceava va dota TPL cu 62 de autobuze electrice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autobuzele TPL circulă cu taxatoare până când va fi introdus sistemul e-ticketing.
 Vizualizări articol: 2353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autobuzele TPL circulă cu taxatoare până când va fi introdus sistemul e-ticketing0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei