Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 oct 2020 - Anul XXV, nr. 236 (7541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Criză

Spitalul Suceava mai are Remdesivir pentru maximum 5 pacienți cu Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava mai are doar 27 de flacoane de Remdesivir, medicamentul care are rezultate îmbucurătoare în tratarea pacienților cu forme severe de Covid-19, în sensul reducerii mortalității și a duratei de spitalizare. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a declarat, marți, că pentru luna octombrie unitatea medicală a solicitat Ministerului Sănătății 150 de flacoane de Remdesivir și a primit 50, asta în condițiile în care doza uzuală administrată unui pacient este de 6 flacoane.

Potrivit doctorului Teodorovici, de la 1 octombrie până acum s-a făcut tratament complet la 4 pacienți cu forma gravă și la alți 4 s-a început tratamentul.

Până la acest moment, spitalul din Suceava a primit în total 438 de flacoane de Remdesivir și au fost tratați 64 de pacienți. Medicul a subliniat că tratamentul cu Remdesivir „nu garantează 100% reușita” și că nu toți pacienții care au primit medicamentul au supraviețuit.

Spitalul mai folosește în terapia pacienților cu Covid-19 medicamentele Umifenovir, Kaletra și Plaquenil, precum și celelalte produse medicamentoase recomandate de protocoalele terapeutice pentru această categorie de bolnavi.

În România, în schemele de tratament cu Remdesivir asigurate prin Comisia Europeană sunt acum incluși 2.500 de pacienți, conform DiGi 24, care îl citează pe reprezentantul României la OMS, dr. Alexandru Rafila.

Odată cu liberalizarea vânzării de către compania producătoare, medicamentul va ajunge la țările care oferă bani mai mulți, cel mai repede.

Compania farmaceutică americană Gilead, care produce Remdesivir, a stabilit în iunie prețul cu care va vinde o doză către companiile guvernamentale din țările dezvoltate: 390 de dolari. Pentru tratamentul unui pacient este nevoie de șase doze, costul total fiind de 2.340 de dolari pe pacient.

După anunțarea prețurilor, SUA au cumpărat toate stocurile de Remdesivir pentru următoarele trei luni, respectiv peste 500.000 de doze - toată producţia Gilead pentru iulie şi 90% din august şi septembrie.

Ulterior au fost încheiate protocoale prin care și Comisia Europeană a putut avea acces la acest medicament, iar la sfârșitul lui iulie, CE a semnat un contract de 63 de milioane de euro pentru a asigura dozele necesare pentru circa 30.000 de pacienți din țările membre, inclusiv România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava mai are Remdesivir pentru maximum 5 pacienți cu Covid.
 Vizualizări articol: 2293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Spitalul Suceava mai are Remdesivir pentru maximum 5 pacienți cu Covid5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei