Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 ian 2014 - Anul XIX, nr. 21 (5530)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atac

Donțu: ”PSD cere PDL Suceava să se autodenunțe”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Organizației Municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Donțu, cere PDL Suceava să se autodenunțe și să spună care dintre liderii democrat-liberali au determinat ”prin intimidare și amenințări” acordarea ”subantreprizei nelegale” pentru asfaltarea bulevardului principal al municipiului Suceava, pentru a scuti instituțiile statului de cheltuieli financiare în vederea aflării adevărului.

Reacția lui Donțu se înscrie în disputa declanșată între PSD și PDL la nivelul municipiului Suceava cu privire la paternitatea proiectelor din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, precum și a proiectului de opt milioane de euro privind reabilitarea infrastructurii rutiere finanțate din fonduri europene. ”Pentru ca cetățenii municipiului Suceava să înțeleagă care a fost contribuția actualei conduceri a PDL Suceava la reabilitarea bulevardului principal al Sucevei, solicităm public acestora să precizeze care este persoana din conducerea PDL ce a determinat, prin intimidare și amenințări, acordarea acelei lucrări în subantrepriză către firma Kamer Build Company din Suceava, controlată de omul de afaceri Vasilică Puşcaşu, care în martie 2012 a fost extrădat în Austria, unde este judecat pentru jaf armat în două sucursale bancare. Solicitam ca liderii PDL Suceava să se prezinte în fața instituțiilor abilitate și să declare singuri, practic să se autodenunțe, pentru ca instituțiile statului să nu mai cheltuie resurse pentru aflarea adevărului întrucât, conform presei naționale, Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a găsit nereguli cu privire la subcontractarea lucrărilor la un proiect de modernizare a mai multor străzi din municipiul Suceava, finanţat prin POR şi care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU)”, a declarat Donțu.

 

Donțu amintește că proiectul de opt milioane de euro a fost asumat public de Nechifor și Lungu

Donțu a precizat că proiectul „Reabilitare străzi, poduri şi pasaj”, în valoare de opt milioane euro, a fost adoptat prin hotărârea Consiliului Local Suceava nr. 239 din 26 septembrie 2013 prin votul majoritar al consilierilor USL, prin care au fost aprobate cheltuielile eligibile și neeligibile, precum și contribuția proprie a municipiului de 194.079,85 lei.

”USL Suceava a avut consultări între consilierii PSD și PNL și a hotărât asumarea, din punct de vedere bugetar, că banii reprezentând contribuția municipiului Suceava vor merge acolo unde se stă cel mai rău, și anume pentru refacerea rețelei stradale. De altfel, chiar din titlul hotărârii de Consiliu Local rezultă că este o hotărâre <privind aprobarea proiectului... și a cheltuielilor ce revin municipiului Suceava>și nu de confirmare a unor adrese depuse anterior, neavând relevanță de la ce proiecte au rămas bani, pentru că suntem siguri că acei bani nu i-a adus PDL Suceava de acasă”, a spus Donțu.

El a subliniat că din punct de vedere politic acest proiect a fost asumat și comunicat public la data de 1 noiembrie 2013 de președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, care într-o conferință de presă comună cu primarul Ion Lungu a anunțat semnarea contractului, ocazie cu care edilul-șef a mulțumit șefului administrației județene pentru colaborare și sprijin. ”Dacă până acuma am prezentat doar datele tehnice, acum începem să înțelegem nervozitatea PDL Suceava pe acest subiect, și anume că rezultatele PDL Suceava de până acum, după spusele domniilor lor, s-a datorat primarului Ion Lungu, care și-a declarat independența politică după alegerile din 2012, retrăgându-se din funcția de președinte al PDL Suceava. Acest lucru i-a lăsat pe actualii lideri ai PDL fără activitate, pentru că la un raport sumar către cetățeni aceștia nu au ce spune, în lipsa fostului lider al PDL Suceava. Credem cu tărie că epoca în care PDL a fost la butoanele puterii și ale deciziilor este atât de aproape, iar românilor le este atât de clară curba de sacrificii la care au fost supuși pentru îndestularea mafiei portocalii, întrucât baloanele de săpun ale PDL prezentate în conferințe de presă siropoase vor fi trimise de cetățeni la groapa de gunoi a istoriei politice a acestei țări”, a încheiat Donțu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donțu: ”PSD cere PDL Suceava să se autodenunțe”.
 Vizualizări articol: 14119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Donțu: ”PSD cere PDL Suceava să se autodenunțe”3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(29 ian 2014, 11:08:21
Balan, cronicar la “lovitura de Stat” … degeaba
Ne dă, cu încetinitorul, veşti despre democraţie
Hai, valea con dios, domnu’ ! vorbeşti araba
Pe ton “vibrator” ce-mi provoacă apatie (doar mie!? )

Insipizi şi stupizi, unii, prin diatribe politică
Nu spun: austeritatea e preţul exceselor anterioare!!!
Mă simt ca la o tarabă cerândumi-se una mică
Şi-l servesc, îl votez, apoi îmi spune că bani n-are

Minţi până-n vârful dinţilor, musiu. Minţi !
Eşti impenitent, apologet , vetust şi putred în tine
Ne uităm în gura ta, dar… n-o să stăm cuminţi
s-ascultăm alte versiuni la : SĂ TRĂIŢI BINE !!!

1.1  RE: * trimis de
(29 ian 2014, 11:09:26
diatribĂ politică ( pardon,viteza)big grin

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei