Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 oct 2012 - Anul XVII, nr. 235 (5140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Alegeri parlamentare

Sandu Capră şi Galan le-au luat candidaturile lui Prodan şi Irimescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi dintre parlamentarii în funcţie ai PNL Suceava nu au mai primit susţinerea liberalilor suceveni pentru a mai candida pentru un nou mandat la alegerile generale care vor avea loc în data de 9 decembrie 2012.

Este vorba despre senatorul Tiberiu Prodan, din Colegiul Siret – Rădăuţi, care a trecut recent de la PDL la PNL, precum şi de deputatul de Rădăuţi, Mircea Irimescu, cel care în anul 2008 a fost ales din partea PNL, însă ca membru PNŢCD, în cadrul alianţei de la vremea respectivă între cele două formaţiuni politice.

Îndepărtarea celor doi de pe lista de candidaţi a liberalilor a avut loc în cadrul şedinţei de sâmbătă a Delegaţiei Permanente a PNL Suceava. În locul lui Tiberiu Prodan va candida fostul deputat sucevean Mihai Sandu Capră, iar în locul lui Mircea Irimescu, candidatul PNL va fi omul de afaceri Constantin Galan.

 

Băişanu le-a cerut liberalilor să voteze oameni fideli partidului

La începutul Delegaţiei Permanente a PNL Suceava, liderul acestei organizaţii, Alexandru Băişanu, le-a cerut liberalilor suceveni ca atunci când vor decide pe cine aleg pentru a-i reprezenta la alegerile parlamentare să aibă în vedere mai multe criterii, printre acestea numărându-se seriozitatea, munca depusă în partid şi în judeţ, moralitatea, capacitatea de a atrage voturi pentru partid, dar şi capacitatea de a se sacrifica pentru cei pe care îi reprezintă.

„Eu trebuie să-mi asum în momentul de faţă o listă de parlamentari care vor fi şi peste patru ani în PNL. Parlamentari care să nu plece în alt partid în funcţie de interesul personal. Este foarte important să găsim soluţii pentru acest lucru”, a spus Băişanu.

 

Tiberiu Prodan, „executat” de către liberalii suceveni

Cea mai mare competiţie pentru a obţine o candidatură din partea PNL s-a dat pentru Colegiul de Senat Rădăuţi – Siret. Pentru această candidatură s-au „luptat” actualul senator din această zonă a judeţului, Tiberiu Prodan, fostul deputat Mihai Sandu Capră, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Marius Zmău, şi fostul şef al învăţământului sucevean Petru Carcalete.

Pe lângă aceştia şi-a mai anunţat candidatura şi consilierul judeţean Brânduşel Nichitean, însă acesta a renunţat în cele din urmă să mai concureze.

În discursul său, Tiberiu Prodan le-a explicat liberalilor care au fost realizările sale în acest mandat, explicând în acelaşi timp că potrivit unei decizii centrale a partidului, parlamentarii în funcţie urmau să candideze în colegiile pe care le deţin. Cu toate acestea, Prodan nu a avut câştig de cauză în urma votului exprimat de membrii Delegaţiei Permanente a PNL Suceava, el clasându-se pe locul al treilea, cu 21 de voturi.

Competiţia dintre cei patru a fost câştigată de fostul deputat Mihai Sandu Capră, cu 59 de voturi, pe locul doi clasându-se Marius Zmău, care a obţinut 55 de voturi. Petru Carcalete a fost votat de 15 membri ai Delegaţiei Permanente.

 

Liberalii suceveni au primit o „Listă a ruşinii” cu parlamentarii care au votat împotriva românilor

În cadrul şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL Suceava a existat şi un moment mai tensionat, având în vedere că la un moment dat, mai mulţi tineri au împărţit foi de hârtie cu o „Listă a ruşinii”, în care erau prezentaţi parlamentarii suceveni care „au votat 4 ani împotriva românilor” şi care „mai vor o tură”.

Acest lucru l-a nemulţumit pe deputatul de Rădăuţi, Mircea Irimescu, care se regăsea pe această listă şi care, în discursul de susţinere a candidaturii sale, a subliniat că „am observat că s-a făcut campanie cu această listă. În toţi cei patru ani am votat totdeauna numai cu PNL. Cine a spus aici că <patru ani au votat numai împotriva poporului român> înseamnă că are în vedere că politica PNL este aşa, şi vă asigur că nu a fost aşa. Şi vă mai asigur că am mai făcut parte din grupul PNL în perioada opoziţiei. Şi nu a fost deloc uşor”.

Pentru candidatura în Colegiul de deputaţi Rădăuţi-Milişăuţi au concurat Mircea Irimescu şi omul de afaceri Constantin Galan. Acesta din urmă a reuşit să-l învingă în mod categoric pe actualul deputat Irimescu. Astfel, Constantin Galan a obţinut 116 de voturi, în timp ce Mircea Irimescu a fost votat de 34 de membri ai Delegaţiei Permanente a PNL Suceava.

 

Constantin Galan: „Sper că voi câştiga Colegiul Rădăuţi cu 50%+1”

Preşedintele PNL Rădăuţi, Constantin Galan, a declarat: „Mai am câţiva paşi de realizat, mă refer la Delegaţia Permanentă a PNL din 14 octombrie, de la Bucureşti, până voi începe <lupta> electorală pentru alegerile din decembrie. Sper că totul va fi bine, repet, sunt un om al locului, sunt cunoscut de majoritatea cetăţenilor din zonă, şi de aceea sper că voi câştiga Colegiul Rădăuţi cu 50%+1”.

 

Pardău: Este o onoare pentru mine, o mare mulţumire şi o bucurie să fiu din nou alături de liberalii suceveni

În ceea ce-l priveşte pe deputatul Dumitru Pardău, care va candida din partea USL pentru un nou mandat în Colegiul Vatra Dornei, acesta a ţinut să precizeze că pentru el „este o onoare, o mare mulţumire şi o bucurie să fiu din nou alături de liberalii suceveni”.

Revenit recent în cadrul PNL, din PDL, Dumitru Pardău a recunoscut că poate fi criticat de către liberalii suceveni, fără ca el să aibă dreptul să comenteze în vreun fel.

„Am revenit cu inima deschisă şi cred că mai mult nu pot să spun, decât că vă asigur de toată fidelitatea mea faţă de PNL, şi în primul rând faţă de dumneavoastră. E corect să recunosc în faţa dumneavoastră că aveţi dreptul şi posibilitatea şi orice alt mijloc de a critica, de a vă spune părerea, iar eu, la rândul meu, nu am dreptul să comentez nimic. Este firesc şi sunt de acord cu dumneavoastră din acest punct de vedere. Aş vrea să mulţumesc pentru modul în care am fost reprimit în PNL Suceava de majoritatea membrilor”, a declarat Pardău.

El le-a transmis liberalilor suceveni că cel mai important lucru pentru PNL şi USL este câştigarea alegerilor parlamentare. „Dacă nu reuşim să câştigăm alegerile parlamentare, s-au câştigat degeaba alegerile locale.

Ar fi păcat să dăm cu piciorul la munca ce a avut ca rezultat câştigarea primăriilor, a Consiliului Judeţean şi a guvernării, şi să nu reuşim să o păstrăm”, a mai spus Dumitru Pardău.

 

Băişanu: Intrăm în bătălie să câştigăm în toate colegiile

Liderul PNL Suceava a anunţat în cadrul şedinţei de sâmbătă a Delegaţiei Permanente că liberalii îşi doresc victoria în toate cele cinci colegii pentru Camera Deputaţilor şi un colegiu pentru Senat în care vor avea candidaţi.

„Nu mergem să facem figuraţie”, a subliniat Băişanu. El le-a vorbit liberalilor despre demnitate, despre presiunile din ultimii ani pe care PDL le-a făcut asupra liberalilor.

„Îmi aduc aminte că atunci când eram prefect, Gheorghe Flutur, Orest Onofrei şi Ion Lungu erau în biroul meu şi mă rugau să intru în PDL. Le-am spus nu, pentru că am ţinut cont de ceea ce înseamnă demnitate”, a declarat Băişanu.

Liderul PNL Suceava a subliniat că liberalii au o evoluţie bună în judeţ şi le-a mulţumit tuturor membrilor acestui partid, în special primarilor PNL „pentru că au rămas alături de noi”. „Vă îndemn să sprijiniţi colegii din USL, chiar dacă nu sunt membri PNL. În funcţie de cât de puternici vom fi în această alianţă vom avea şansa să trimitem PDL cu adevărat în istorie”.

 

Lista candidaţilor PNL Suceava pentru alegerile parlamentare

În urma votului exprimat în Delegaţia Permanentă a PNL Suceava, liberalii îi vor avea drept candidaţi pentru Camera Deputaţilor pe Alexandru Băişanu – Colegiul Suceava 1, Ilie Niţă – Colegiul Suceava 2 (care include cartierul Burdujeni), Dumitru Pardău – Colegiul Vatra Dornei, Raul Rotaru – Colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc şi Constantin Gălan – Colegiul Rădăuţi – Milişăuţi. Pentru Colegiul de Senat Rădăuţi – Siret va candida Mihai Sandu Capră.

La sfârşitul şedinţei Delegaţiei Permanente, Alexandru Băişanu a apreciat că din punctul său de vedere aceste alegeri au fost corecte. Mai mult, Băişanu a ţinut să le spună liberalilor că nu a influenţat votul, acest lucru fiind demonstrat şi de faptul că Mircea Irimescu, care îi este naş de cununie, şi Marius Zmău, care îi este cumătru, au pierdut candidaturile pentru alegerile parlamentare.

De precizat că lista de candidaţi votată de Delegaţia Permanentă a PNL va fi trimisă spre validare conducerii centrale a partidului, existând şanse să apară şi unele modificări. Asta deoarece în ultima perioadă au existat tot mai multe zvonuri potrivit cărora Partidul Conservator intenţionează să desemneze un candidat în unul dintre colegiile din judeţ care au revenit liberalilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sandu Capră şi Galan le-au luat candidaturile lui Prodan şi Irimescu.
 Vizualizări articol: 2160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 12 voturi
Sandu Capră şi Galan le-au luat candidaturile lui Prodan şi Irimescu2.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   666 trimis de
( 8 oct 2012, 11:17:08
sunt cunoscut de majoritatea locuitorilor din coligiu;AI PERFECTA DREPTATE galanel DAR TE-AI INTREBAT CUM? UN OM DE NIMIC,UN PATRON DE CARTON SA NU ZIC DE C..T
2.   Candidatii PNL trimis de
( 8 oct 2012, 16:56:39
Bravo PNL a-ți făcut ce trebuia voiajorii Dumitru Pardău și Tiberiu Prodan, asa ar trebui să facă și PDL cu lingăul Milici și liftierul doamnei Udrea, Corneliu Popovici... Opriți migrația domnilor lider de partide
3.   Comentariu trimis de
( 9 oct 2012, 00:01:53
pnl trebuie sa renunte la lepra de pardau altfel o sa-i coste scorul electoral .iar suceveii trebuie sa renunte la toate leprele pdl-iste.
4.   Moartea rosie smurd trimis de
( 9 oct 2012, 07:44:28
Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!
5.   ATENTIE trimis de
(10 oct 2012, 11:40:07
Daca astia sunt candidatii PNL, de fapt nu s-a schimbat nimic.Vom vedea cum va vor taxa alegatorii. Vai de capul vostru.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei